Arranca la programació d'hivern de l'Aula de Música de la Universitat

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 de gener de 2020
 
Capella de la Sapiència de La Nau.
Capella de la Sapiència de La Nau.

La programació musical d'hivern de la Universitat de València arranca aquest dimarts, 14 de gener, en el Col·legi Major Rector Peset, que serà un dels espais universitaris en els quals se celebraran part dels concerts programats, juntament amb el Centre Cultural La Nau i el Jardí Botànic. Es tracta d'un cicle de concerts de música de cambra, instrumental i vocal, que intenten acostar la música tant a la comunitat universitària com a la societat en general. L'entrada a tots els concerts és lliure i limitada a la capacitat de les sales.

Entre els concerts programats destaquen els dedicats al Cicle de Joves Intèrprets del IVC, que tenen lloc en el Col·legi Major Rector Peset, així com la participació del Cor de la Generalitat Valenciana amb un concert extraordinari el dia 3 de març en la Capella de la Sapiència, dedicat a la música espanyola del regnat dels Àustries.

També cal destacar la col·laboració del Palau de les Arts en una jornada musical dedicada a la figura de Rossini el dia 26 de febrer: l'Aula Ars Frumentària de la Universitat presentarà una taula redona titulada ‘En la cuina amb Rossini’, que serà seguida d'un recital dels alumnes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo amb àries del compositor italià.

L'Aula de Música col·laborarà de nou amb la Unitat d’Igualtat de la Universitat en la organització d'un concert amb obres de dones compositores interpretada per dones; és un pas més per a visibilitzar el treball llargament silenciat de les compositores.

El cicle finalitzarà amb el concert que oferirà el cor de dones Eurídice el diumenge 29 de març a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic.

Els programes de tots els concerts són molt variats; l'Aula dóna suport a la programació de música valenciana i la recuperació i creació de compositors del nostre àmbit, però també inclou en els seus programes a les figures clau de la història de la música.

Més informació: