Arranca a València el primer taller universitari que vincula patrimoni cultural i Agenda 2030

  • Fundació General UV
  • 13 d’abril de 2018
 
Centre Històric de València. Foto: Ximo Revert.
Centre Històric de València. Foto: Ximo Revert.

La Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València ha organitzat, del 25 d’abril al 6 de juny, el taller ‘València ODS’, una iniciativa pionera dins de l’àmbit universitari que pretén capacitar l’estudiantat per a reconéixer el patrimoni cultural i científic de la Universitat i de la ciutat com a testimonis de l’aportació del poble valencià al desenvolupament i els drets humans al llarg dels segles.

Es tracta del primer taller universitari l’objectiu del qual és vincular patrimoni cultural i Agenda 2030, detenint-se en cadascún dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que presenten tant el patrimoni de la institució acadèmica valenciana com la ciutat de València.

El curs es desenvoluparà del 25 d’abril al 6 de juny cada dimecres en horari de vesprada. Té una duració de 50 hores teoricopràctiques, presencials i virtuals, i compta amb l’acreditació del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa de la Universitat de València.

“El taller preveu l’organització d’itineraris creats pels mateixos inscrits com a eina didàctica que aplicar en l’orientació de la recerca acadèmica i l’ensenyament, amb la finalitat de contribuir a crear una ciutadania global des de la Universitat”, expliquen des de la direcció del curs Ximo Revert i José Miguel Soriano.

El taller ‘València ODS’ s’organitza des de l’Àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València i forma part d’un projecte d’educació per al desenvolupament que compta amb el suport del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, i de l’Ajuntament de València.

Les places són limitades i la inscripció, oberta fins el 23 d’abril, pot realitzar-se a través del web www.fundaciouv.es/cursos-cooperacio

 

Més informació: