Arriba la cinquena edició del congrés del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 14 d’abril de 2021
 
Facultat de Ciències Biològiques.
Facultat de Ciències Biològiques.

La Universitat de València acull la cinquena edició presencial i segona virtual del congrés del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica (IBMCG), durant dimecres 14 i dijous 15 d’abril. Els dos dies, en horari de matí i vesprada, tindran lloc diverses conferències i, a més, l’alumnat podrà presentar els pòsters dels seus Treballs de Fi de Màster.

Aquest acte es realitzarà en línia mitjançant la plataforma Aula Virtual de la Universitat de València, a través d’aquest enllaç de Blackboard Collaborate. Tota la informació del congrés es pot consultar en aquest enllaç.

El congrés, coordinat i dirigit per Isabel Arrillaga, Baltasar Escriche i Sergi Maicas,l’inauguren aquest dimecres la vicedegana de la Facultat de Ciències Biològiques, Inmaculada García, així com Lluís Pascual Calaforra, coordinador d’Innovació de la Facultat de Ciències Biològiques.

Pel que fa a les ponències, Juan Ferré Manzanero, catedràtic del Departament de Genètica de la Universitat de València (UV) i director de l’Institut BiotecMed, impartirà la conferència “Bacillus thuringiensis en el control de plagas: uso convencional vs. uso en cultivos Bt”. També, a continuació, hi ha la primera i segona sessió de pòsters amb la presentació de les línies generals dels Treballs Fi de Màster de l’alumnat. Els actes de dimecres també inclouen la conferència de Glòria Sánchez Moragas, científica titular de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC) “Epidemiología del SARS-CoV-2 a través de las aguas residuales”.

Dijous 15 d’abril, Ester Marco Noales, científica de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) impartirà la conferència “Xylella fastidiosa: la amenaza global de una bacteria fitopatógena”. Altres conferències previstes són: “Estudios genómicos y expresión de proteína en célula única”, per Fernando Alonso de BD Biosciences - Life Sciences; i “Modeling neurodegenerative disorders in Drosophila melanogaster”, per Juan Antonio Navarro Langa del Departament de Genètica de la UV i INCLIVA.

El congrés es tancarà amb “Perfiles de expresión génica en médula ósea del ratón ovariectomizado: una aproximación funcional para identificar nuevos genes candidatos asociados a la osteoporosis en la mujer”, conferència impartida perMiguel Ángel García Pérez, científic del Departament de Genètica i d’INCLIVA.