Aspencat es despedeix dels escenaris valencians en el Concert de Benvinguda

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 21 d’octubre de 2017
 
Concert de Benvinguda de la Universitat de València 2016.
Concert de Benvinguda de la Universitat de València 2016. © Miguel Lorenzo

Divendres 20 d’octubre s'ha celebrat el Concert de Benvinguda de la Universitat de València. La cita estava protagonitzada pel grup valencià Aspencat, el grup català Txarango i el grup murcià Viva Suecia. Una part de la recaptació de les entrades es destinarà a Pobresa Zero.

La Delegació d’Estudiants de la Universitat de València, a través del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), organitza un concert a la plaça de bous de València la nit del 20 d’octubre per a donar la benvinguda als nous estudiants de grau i de màster i per a celebrar l’inici del curs. L’Ajuntament de València, la Diputació de València i l’entitat cooperativa Caixa Popular han col·laborat amb la institució universitària en l’organització de l’esdeveniment.

Enguany, els grups escollits són Aspencat, Txarango i Viva Suecia. Els primers, de Xaló, han esdevingut els darrers anys una de les bandes valencianes més reconegudes i un dels principals referents de la música alternativa a casa nostra (obtingueren dos Premis Ovidi el 2015 i dos Premis Enderrock el 2016). La seua evolució els ha portat a fer una música camí de ser electrònica combinada amb els sons més tradicionals valencians, que és el teló de fons de lletres crítiques i combatives amb un directe contundent i dinàmic. Per la seua part, Txarango s’ha consolidat com un dels projectes musicals més reeixits de Catalunya. Els catalans acaben de publicar el seu quart disc, El cor de la terra (Discmedi, 2017). En el concert també actuarà Viva Suecia, la banda revelació de l’indie peninsular gràcies al seu segon disc, Otros principios fundamentales (Subterfuge Records, 2017), amb el qual es va situar en el dotzé lloc de la llista oficial de vendes. El concert de la plaça de bous tindrà un component emotiu que farà encara més especial la vetlada, ja que serà l’última actuació d’Aspencat a terres valencianes abans de la seua aturada indefinida.

El Concert de Benvinguda, l’acte amb major assistència dels que integren el Festival de Benvinguda, és des de fa anys una festa per a tota la comunitat universitària i per a la ciutat de València, però també té un vessant solidari. Amb els diners recaptats de la venda d’entrades, que encara es poden aconseguir en la plataforma Onetwotix.com a un preu de 6€, la Universitat de València dóna suport a la campanya Pobresa Zero, nascuda l’any 2005, la filosofia de la qual descansa en el fet que el paper de la societat civil és fonamental per a eradicar la pobresa. Enguany, amb el lema Mou-te contra la desigualtat obscena, Pobresa Zero –integrada per nombroses organitzacions no governamentals, organitzacions de drets humans, mediambientals, associacions culturals, col·lectius, etc.– convida tota la ciutadania a les mobilitzacions i activitats d’aquesta setmana.

A més d’aquest concert, la Universitat de València desenvolupa al llarg del mes d’octubre diverses activitats de música, art, teatre, dansa contemporània i ball que integren la programació del Festival de Benvinguda amb el propòsit d’afavorir i de gaudir la trobada de la comunitat universitària en esdeveniments culturals.

 

Més informació:

Arxivat en: Música