ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat, premi de la Cartelera Turia

  • 4 de juliol de 2016
 
Actors del grup ASSAIG

ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València ha rebut aquest dissabte el premi a la ‘Millor contribució teatral’ de la ‘Cartera Turia’. No és la primera vegada que la Universitat ha estat premiada en els guardons de la històrica revista valenciana. El 2013, ‘La Turia’ va atorgar al Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València el premi a la millor contribució cultural de la ciutat de València.

ASSAIG, (Grup  de Teatre de la Universitat de València), dirigit per Pep Sanchis, compleix aquest curs 25 anys. Creat el 1990 per representar la Universitat de València dins de les arts escèniques, el grup s’ha convertit en una de les agrupacions teatrals més importants de l’escena universitària espanyola. 

Amb motiu de l’aniversari, al llarg d’aquest curs, la Universitat ha preparat una intensa activitat teatral a més d’editar un llibre de 375 pàgines que analitza la trajectòria de la formació universitària. ASSAIG ha obtingut premis tan importants com el premi Micalet de Teatres de la Generalitat a la producció no professional en 2000 i el primer premi en el 17é concurs Vila de Mislata al millor espectacle en 1998 i 2007 per ‘Les dones de Sade’ i ‘Per Sant Lluc’, respectivament. 

Alguns actors i dramaturgs professionals de l’escena actual, entre els quals destaquen Jorge Picó, Juan Vicente Martínez Luciano, Juanjo Prats, Alfredo Mayordomo, Antoni Tordera, Xavi Puchades, Maria Josep Peris, Ana Conca, Pau Pons, Desirée Belmonte…  han col·laborat formant part d’ASSAIG. I la formació universitària ha representat textos inèdits i adaptacions de dramaturgs de la talla de Max Aub,  Quim Monzó, Rodolf i Josep Lluís Sirera, Carles Pons, Arturo Sánchez, Xavi Puchades, Patricia Pardo, Juli Disla o Las Federicas, entre uns altres.