L’Aula de Cinema de la Universitat tanca l’any amb cicles sobre ‘les segones parts’ i l’esport

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 5 de desembre de 2017
 
'Pesadilla en Elm Street 2: La venganza de Freddy' (Jack Sholder, 1985)
'Pesadilla en Elm Street 2: La venganza de Freddy' (Jack Sholder, 1985)

La programació de 2017 de l’Aula de Cinema de la Universitat de València conclou amb dos nous cicles. El programa dels dimarts al Col·legi Major Rector Peset reivindicarà segones parts de pel·lícules exitoses que, per diversos motius, no van tindre l’èxit de la seua predecessora. Per la seua banda, els dijous al Palau de Cerveró es podrà veure un cicle amb l’esport com a fil conductor, en el seu vessant més social i polític. Les sessions, com sempre, seran d’accés lliure i gratuït. Les pel·lícules s’exhibiran en versió original subtitulada, estaran precedides d’una breu presentació i seran comentades en el col·loqui posterior.

Cicle Segones parts sempre foren bones

El cicle comença dimarts 5 de desembre amb la projecció de Pesadilla en Elm Street 2: La venganza de Freddy (Jack Sholder, 1985), continuació de l’exitosa cinta de terror de Wes Craven que, no obstant això, suposa una raresa dins de la saga pel seu to entre oníric i psicològic, amb una gran presència de la pulsió sexual. La següent sessió serà dimarts 12 de desembre, amb Batman vuelve (Tim Burton, 1992), seqüela amb la qual Tim Burton va intentar repetir l’èxit del primer Batman (1989) sense aconseguir-ho, a pesar del magnetisme de les interpretacions dels roïns de la funció, Danny DeVito i Michelle Pfeiffer. Per últim, dimarts 19 de desembre es tanca la programació amb El exorcista 2: el hereje (John Boorman, 1977), una cinta que hagué de lidiar amb l’enorme impacte cultural que va suposar el filme de William Friedkin de 1973, i que aquesta vegada opta més per la via del thriller psicològic que per la del terror pur amb una proposta més que interessant.

Cicle Cinema en el terreny de joc
La programació del cicle es va iniciar dijous 30 de novembre amb La soledad del corredor de fondo (Tony Richardson, 1962). La següent sessió, dijous 14 de desembre, serà Red Army (Gabe Polsky, 2014), documental que indaga sobre com el règim de la Unió Soviètica va utilitzar al seu potent equip d’hoquei sobre gel com a eina de propaganda política, sense importar l’opinió dels seus jugadors. El cicle finalitzarà, dijous 21 de desembre, amb Evasión o victoria (John Huston, 1981), un clàssic de la relació entre cinema i esport que junta a estreles de la pantalla gran com ara Sylvester Stallone o Michael Caine amb llegendes del futbol com Pelé, Bobby Moore o Osvaldo Artiles en una història de reivindicació de la lluita contra l’opressió representada com un partit entre presos d’un camp de concentració nazi i una selecció alemanya.

 

Arxivat en: Cinema , Aula de Cinema , Cultura