L’Aula de Cinema de la Universitat de València programa un cicle sobre animació europea

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 15 de gener de 2020
 
'The Tower'.
'The Tower'.

L’Aula de Cinema de la Universitat de València va presentar el cicle ‘Nova animació europea’, que ofereix una panoràmica sobre les últimes i més destacades produccions europees d’animació. La primera projecció va tenir lloc dimarts, 14 de gener, a les 19 hores, al Col·legi Major Rector Peset, amb entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Hongria, Bèlgica, Irlanda o Espanya són alguns dels països pels quals discorre aquest cicle, format de 5 llargmetratges i 1 migmetratge produïts pels principals estudis d’animació europeus. Els films en qüestió recorren diferents tècniques d’animació (stop motion, 2D, 3D, motion capture, entre altres) i han recollit, tots ells, premis i nominacions en festivals i certàmens internacionals.

La programació del cicle va començar el 14 de gener amb The Tower, del director noruec Mats Grorud, que narra el drama dels deportats palestins al Líban i ho fa a través dels ulls de Wardi, una xiqueta d’11 anys que conta la seua història i la de la seua família allí desplaçada des de la creació de l’estat d’Israel el 1948. A partir de testimoniatges d’amics i coneguts, Mats Grorud va escriure i animar The Tower mesclant stop motion, animació 2D, fotos i una profunda comprensió de la invencibilitat de l’esperit humà. 

A més de The Tower, el cicle ‘Nova animació europea’ projectarà fins al mes de juny els títols següents: The breadwinner (‘El pa de la guerra’, Nora Twomey, Irlanda, 2017), l’11 de febrer; Ce magnifique gâteau! (Emma de Swaef  i Marc James Roels, Bèlgica, 2018), el 10 de març; Buñuel en el laberinto de las tortugas (Salvador Simó, Espanya, 2019), el 7 d’abril; Dilili en Paris (Michael Ocelot, França, 2018), el 12 de maig; i Un día más con vida (Raúl de la Font i Damian Nenow, Espanya-Polònia, 2018), el 9 de juny.

Totes les sessions tindran lloc al Col·legi Major Rector Peset, a les 19 hores, i l’entrada  serà gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

Arxivat en: Cultura , Cinema , Aula de Cinema