L’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat dedica un cicle a les dones i el treball durant el franquisme

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 8 d’abril de 2019
 
David Ginard.
David Ginard.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà els pròxims dies 9 d’abril, 8 de maig i 14 de maig tres conferències sobre el paper de les dones i del treball durant el franquisme. Els debats, organitzats per l’Aula d’Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica, tindran lloc a l’Aula Magna de la Nau, a les 19 hores. L’entrada és lliure fins a completar-ne l’aforament.

El 9 d’abril, la conferencia ‘Moviment obrer i fonts orals. De la República al primer franquisme’ inaugura el cicle amb David Ginard, professor titular d’Història Contemporània de la Universitat de les Illes Balears. L’acte estarà presentat per Ana Aguado, catedràtica d’Història Contemporània i codirectora de l’Aula d’Història i Memòria Democràtica.

‘Franquisme i repressió contra les dones: últims estudis i estat de la qüestió’ és el títol del segon debat que es farà el 8 de maig. La conferència estarà a càrrec d’Ángeles  Egido, catedràtica d’Història Contemporània de la UNED, i estarà presentada per Francisco Javier Navarro, professor titular d’Història Contemporània de la Universitat de València i director de la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Finalment, el 14 de maig, Aurora Morcillo, catedràtica d’Història de la Florida International University (FIU), parlarà sobre ‘Ser dona en temps de Franco’; Marc Baldó, també catedràtic d’Història Contemporània i codirector de l’Aula d’Història, presentarà l’acte.

El Vicerectorat de Cultura i Esport i el Departament d’Història Contemporània de  la Universitat de València han sigut els encarregats de crear l’Aula d’Història i Memòria Democràtica, una iniciativa que té com a objectiu fer visibles activitats relacionades amb la història i la memòria democràtica des de l’àmbit acadèmic a la societat.