L’Aula de Literatura de la Universitat arranca amb un recital de poesia catalana i música medieval dels segles XIII, XIV i XV

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 1 d’abril de 2019
 
Imagen de la noticia

L’Aula de Literatura de la Universitat de València inaugura la seua programació el pròxim 2 d’abril amb l’activitat titulada ‘Un cor de carn’, que tindrà lloc en la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau a les 20 hores. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

‘Un cor de carn’ és un recital de poesia catalana dels segles XIII, XIV i XV basat en l’antologia de poesia medieval ‘Cap home és visible’,  de Dolors Miquel. L’autora ha sigut l’encarregada de seleccionar els textos per a l’activitat, que a més estarà acompanyada d’una selecció de danses medievals interpretades amb viola de roda. Mar Egea ha sigut el responsable de triar la música.

Dolors Miquel Abellà (1960) és una poetessa catalana que ha publicat diversos llibres. L’últim ‘El Guant de Plàstic Rosa’ pel que va rebre el premi de poesia Ausiàs March en 2016. A més, ha escrit també una única obra de teatre que es va representar en Teatre Grec de Barcelona i que ha sigut traduïda a diversos idiomes, guanyadora de nombrosos premis. Ha col·laborat puntualment en diaris i revistes culturals.

Marco Egea i Ger va nàixer a Barcelona el 1973 i va estudiar Filosofia, flabiol, guitarra, viola de roda i harmonia. Va iniciar la seua carrera com a músic professional en 1990. Ha col·laborat en nombroses formacions de diversos estils musicals. Entre altres, ha sigut cofundador de projectes com ‘Kaulakau’ i ‘Alenky’, a més de desenvolupar una feina musical com a compositor i intèrpret en l’àmbit de la dansa, el teatre i els recitals de poesia. Actualment és professor de flabiol i tambor i dirigeix l’Orquestrina Synerenca i la Big Bang Valona. Ha registrat més de trenta discos, tant en solitari com amb bandes i artistes.

 L’Aula de Literatura, el Vicerectorat de Cultura i Esport, la Facultat de Filologia i la Universitat de València han sigut els encarregats d’organitzar la primera activitat amb què s’estrena l’Aula de Literatura, una iniciativa promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Esport que té com a objectiu incentivar l’afició per la lectura i impulsar la creació i imaginació literària, tant en la comunitat universitària com en la societat.

Més informació:

Arxivat en: Cultura , Lletres