L’Aula de Literatura de la Universitat ofereix un taller d’escriptura en línia i obri un espai de recomanacions literàries en YouTube

  • 20 de maig de 2020
 
Kike Parra i Bàrbara Blasco.
Kike Parra i Bàrbara Blasco.

L’Aula de Literatura de la Universitat de València, dins de del marc del projecte Nau Digital, ha adaptat la seua activitat a l’actual situació d’emergència sanitària. A partir d’aquesta setmana, ofereix un taller de literatura en línia gratuït a càrrec dels escriptors Kike Parra i Bàrbara Blasco. A més, docents, periodistes, poetes i escriptors recomanen llibres, reciten poesies, llegeixen fragments de novel·les en el marc del projecte ‘Literatura en temps de pandèmia’, que coordina la directora de l’Aula i catedràtica de la Universitat de València, Cristina García Pascual, i que es pot consultar en el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

El curs, sota el títol ‘El relat, una mirada literària a la realitat’ se celebrarà els dies 21 i 28 de maig, 4 i 11 de juny, a les 18 hores i l’arxiu es podrà consultar en el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau i també es podrà recuperar l’arxiu des de la pàgina del Vicerectorat de Cultura de la Universitat.  

Al llarg de quatre sessions s'exploraran les fascinants relacions entre ficció i realitat, els fils que les connecten, els curtcircuits que a vegades es produeixen, i el resultat que llancen aquestes friccions. El taller estarà impartit per Kike Parra i Bàrbara Blasco.

Kike Parra és escriptor i professor de tallers d'escriptura. És autor dels llibres de contes ‘Ninguna mujer ha pisado la luna’ i ‘Me pillas en mal momento’ (publicats por Relee); o de la novel·la ‘Mark Zuckerberg: una biografía no autorizada’ (Che Books, 2018) amb el col·lectiu Hotel Postmodern. Desenvolupa la seua tasca de professor de creació literària a l'escola d'escriptors Fuentetaja i a diferents biblioteques públiques de la Comunitat Valenciana. És col·laborador de la revista ‘Lletraferit’.

Bàrbara Blasco Grau es llicenciada en Periodisme, escriptora i professora d’escriptura creativa. Ha publicat les novel·les ‘Suerte’, finalista del premi Lengua de Trapo, i ‘La memoria del alambre’, totes dues amb Ediciones Contrabando. Recentment ha sigut finalista del premi de novel·la Azorín. Porta set anys fent classes d'escriptura a Fuentetaja i tres en un taller d'escriptura feminista a la Biblioteca d'Exposició. Ha impartit durant dos cursos el Taller de Narrativa en Castellà de l’Aula d'Escriptura de la Universitat de València. Escriu habitualment a ‘Valencia Plaza’.

Literatura en temps de pandèmia

Des de l’inici de l’estat d’alarma, l'Aula de Literatura de la Universitat de València ha anat incorporant recomanacions de lectures que formen part del projecte ‘Literatura en temps de pandèmia’ on escriptores i escriptors, docents i periodistes de la Universitat, recomanen la lectura de novel·les, assajos o llibres de poesia. Tot es pot consultar en el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

En els vídeos, es presenten els llibres, es llegeixen fragments -alguns són textos inèdits-, i inclús es conten anècdotes i es descobreix les cases d’escriptors, com ara Saramago, a través de les fotografies que mostren els participants. Ja es poden consultar més d’una desena de recomanacions literàries que han tingut centenars de visualitzacions.

Entre els participants, la pròpia directora de l’Aula, Cristina García Pascual; el senador Javier de Lucas; professors universitaris, com ara Ana Aguado o Fernando Flores; l’escriptora Anna Lis; el poeta Marc Granell i els periodistes de la Universitat de València Manolo Peris i Magda Ruiz Brox.

Arxivat en: