L’Aula de Literatura de la Universitat organitza una tertúlia literària sobre novel·la històrica en La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 11 d’abril de 2019
 
Imagen de la noticia

L’Aula de Literatura de la Universitat de València organitza aquest dijous, dia 11 d’abril, una tertúlia literària titulada ‘Passió per la novel·la històrica’, que tindrà lloc en la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau a les 19 hores i en la qual participaran els escriptors Sebastián Roa i José Luis Corral. La trobada estarà moderada per l’escriptor, historiador, periodista i advocat Antonio Penadés. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

La novel·la històrica es va configurar com a gènere literari en el segle XIX, en el marc del Romanticisme, a través d’una vintena de publicacions de l’erudit Walter Scott (1771-1832). En una època repleta de profunds canvis socials i culturals impostos per la modernització, aquest tipus de novel·la es va alçar com una expressió artística que responia al desig d’exaltació del passat propi del moviment romàntic.

Des de llavors, la novel·la històrica s’ha adaptat a l’evolució narrativa que ha experimentat el gènere novel·lístic i malgrat passar per moments d’esplendor i decadència, en l’actualitat gaudeix d’una gran popularitat.

Sebastián Roa ha rebut diversos premis literaris, tant de novel·la com de relat a més d’haver exercit com a jurat en certàmens de gènere històric. En l’actualitat, imparteix un taller pràctic de narrativa en el Museu L’Iber de València.

Sebastián Roa ha rebut diversos premis literaris com el Hislibris al millor autor espanyol de novel·la històrica en 2010 o el Premi Cerros Úbeda del Certamen Internacional de Novel·la Històrica a la millor novel·la publicada en 2016. Ha exercit com a jurat en certàmens de gènere històric. En l'actualitat, imparteix un taller pràctic de narrativa en el Museu L’Iber de València.

José Luis Corral és considerat com el mestre de la novel·la històrica espanyola contemporània. Catedràtic d’Història Medieval, també ha rebut nombrosos premis com el Premi de les Lletres Aragoneses 2017 i la Medalla de Plata en el XXXIV Festival de Cinema i Tv de Nova York.

L’Aula de Literatura és una iniciativa promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Esport que té com a objectiu incentivar l’afició per la lectura i impulsar la creació i imaginació literària, tant en la comunitat universitària com en la societat. Està dirigida per la professora Cristina García Pascual.