L’Aula de Música de la Universitat enceta una nova etapa amb la programació de primavera

  • 5 d’abril de 2017
 
Concerts de Primavera

La programació musical de primavera de la Universitat de València, organitzada per l’Aula de Música, comença aquest dimecres, 5 d’abril, a la Capella de la Sapiència de La Nau amb una conferència-concert, a les 19:30 hores, i entrada lliure. Es tracta d’una nova etapa musical consistent en l’organització de xarrades i taules redones que descobriran autors poc interpretats i sovint oblidats, i els contextualitzaran juntament amb les melodies i l’època de composició de les obres.

Al llarg dels pròxims tres mesos, se celebraran 15 concerts, la majoria dels quals començaran a les 19:30 hores i tindran lloc als següents espais de la Universitat de València: la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, el Col·legi Major Rector Peset i el Jardí Botànic.

‘Paraules al Concert’ és una iniciativa que s’emmarca dins de la programació de primavera i que es desenvoluparà durant el cicle ‘Música a la Capella’, que té lloc a la Capella de la Sapiència de La Nau cada dimecres. Amb conferències i taules redones, es descobriran compositors que es contextualitzaran juntament amb la música, l’època i les formes. S’abordaran autors coetanis de Bach o Mahler, per exemple, i es buscarà l’explicació a melodies populars o genialitats hereves d’algun mestissatge. En el cas dels compositors valencians, a banda d’impressionar el públic, es posarà de manifest la seua relació amb poetes i pintors, períodes desconeguts i amors platònics. Tot allò, amb la complicitat dels intèrprets actuals.

A més, els programes dissenyats per a la generalitat dels concerts, de música de cambra, continuen seguint una línia de suport a la música valenciana amb una presència majoritària d’intèrprets valencians i obres dels compositors valencians més destacats. 

L’entrada a aquests concerts sempre és lliure fins a completar l’aforament de la sala.

Innovació i patrimoni cultural
‘Innovació i patrimoni cultural’ és el títol de la primera conferència-concert del cicle. Tindrà lloc a la Capella de La Nau aquest dimecres, 5 d’abril, a les 19:30 hores, i anirà a càrrec d’Elena Castro, Ingenio CSIC-UPV. Després de la seua intervenció, començarà el concert per la formació ‘La dispersione’, dirigida per Joan B. Boïls, que interpretarà obres de Vivaldi, Merula i Cabanilles, entre altres autors.

La segona cita amb ‘Paraules al Concert’ serà el dia 10 de maig amb l’organització de la Jornada ‘Dones, música i educació’, que, a més del concert, inclourà una taula redona per a presentar el disc ‘Cor de dones A cau d’orella’, amb la col·laboració de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València.

La darrera conferència serà el dia 31 de maig. Amb el títol ‘Les danses del Corpus de Juan Bautista Comes (1582-1643): un banquet cortesà a la taula del rei del cel’, la doctora Mireya Royo introduirà el concert que s’interpretarà a continuació a càrrec del grup Victoria Musicae, dirigit per Josep R. Gil-Tàrrega.

Programa complet

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies