Beatriz Prades, segona capitana de l’equip de Futbol 7: “Vaig a l’Europeu amb la mateixa il·lusió i les ganes de sempre”

  • Servei d'Esports
  • 4 de juliol de 2018
 
Beatriz Prades.
Beatriz Prades.

Beatriz Prades s’acaba de graduar en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de València i juga com a migcampista en l’equip de futbol Levante Unión Deportiva Femení B des de fa tres anys. A més, és la segona capitana de l’equip de futbol 7 de la Universitat i en unes setmanes competirà en el Campionat Europeu de Coïmbra (Portugal), disposada a aconseguir de nou la plata per al seu combinat. Juga a futbol des de menuda i el seu currículum ho diu tot: una dècada en el Villarreal, després en el València i, amb aquesta, tres temporades en el Levante.

T’has graduat aquest curs, però on et veus en un futur pròxim?
Vaig a continuar en el futbol, en el Levante, però també tinc altres opcions: fer un màster, una altra carrera o idiomes per si puc anar-me’n fóra.

Després del teu pas per diversos equips de futbol, podem parlar de medaller?
Amb la Universitat de València, aquest és el quart any que jugue en l’equip i hem guanyat tres vegades el CADU, tres vegades el CEU i jo he anat a l’Europeu dos anys i els dos anys hem quedat subcampiones. Fora de la Universitat, amb el Levante, guanyàrem l’any passat la lliga de segona divisió i, abans, amb la selecció valenciana Sub-16 quedàrem subcampiones d’Espanya el 2012.

Com ha sigut la teua experiència en els campionats internacionals?
Primer anàrem a Croàcia per a competir en els jocs europeus; i l’any passat vam estar a Porto (Portugal), on només es va disputar l’Europeu de futbol; i els dos anys quedàrem subcampiones.

No obstant, és el primer any que acudeixes amb l’equip actual al Campionat d’Europa, amb quina actitud creus que s’enfrontaran al torneig les jugadores debutants?
Jo vaig amb la mateixa il·lusió i les ganes de sempre. I l’equip també volem passar-nos-ho bé, perquè és una experiència molt bonica, hi ha gent de molts països i enguany són jocs una altra vegada d’altres esports, i si a més podem arribar tan lluny com altres anys, fenomenal.

Com ha sigut la temporada de CADU? Enguany us heu hagut de conformar amb el Subcampionat…
Així és. Enguany és l’únic que no hem guanyat. Vam perdre la final i no vam poder competir en el Campionat d’Espanya. En canvi, anem a l’Europeu perquè ens classificàrem en el CEU que disputàrem a Madrid l’any passat. Però la temporada ha anat molt bé: vam anar guanyant tot i ens classificàrem per a la final, encara que en aquell partit vam tindre un mal dia i no vam poder guanyar.

Quan pegueu el salt a l’internacional, què és el que us provoca més “respecte”?
Jo tinc experiència però és cert que hi ha molta gent nova en l’equip. Crec que el que pensem sempre quan anem a l’Europeu és que van a estar les de Montpeller, que són les que ens han guanyat els dos últims anys. Elles estan un nivell per sobre de nosaltres perquè juguen com a professionals a França i aquest salt es nota. Però, bé, nosaltres anem amb tota la il·lusió, a gaudir i a veure fins a on podem arribar.

Amb quin aspecte de la competició gaudiu realment?
Al final és com un viatge de vacances d’amigues i ens ho passem molt bé: anar a una ciutat estrangera, fer turisme… En un Europeu hi ha molts equips, molts països, gent nova i acabem relacionant-nos tots i això està molt bé.

Com a líder de l’equip, t’atreveixes a fer alguna previsió dels resultats a Coïmbra?
Esperem arribar, almenys, fins a on hem arribat els últims anys i tornar amb la plata.

Quins són els objectius de l’equip per al curs que ve?
Sense dubte, tornar a guanyar el CADU després de perdre enguany la final, classificar-nos per al Campionat d’Espanya i fer-ho igual de bé que els altres tres anys que hi hem anat. Jo, per exemple, o altres persones se’n van de l’equip, però sempre entra gent nova que ja coneixem dels equips de fora i són igual de bones que les veteranes universitàries.

Enguany deixes la Universitat, amb què et quedes de la teua experiència ací?
La Universitat de València es porta superbé amb els estudiants, almenys amb nosaltres, les xiques del futbol: sempre ens han tractat molt bé i s’han preocupat per les beques. Està clar que aposta per l’esport.