El biòleg Robert Trivers reflexiona sobre l’engany i la naturalesa humana en una conferència al Parc Científic

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 30 de novembre de 2017
 
Esta imatge mostra el biòleg Robert Trivers
El biòleg Robert Trivers

El biòleg nord-americà Robert Trivers pronuncia aquest divendres a les 12.30 hores, al Parc Científic de la Universitat de València, una conferència organitzada per l’Institut Cavanilles en la qual parlarà de la seua teoria de l’autoengany, basada en la selecció natural i en la biologia dels elements genètics egoistes.

“Per què els humans som particularment bons a l’hora de recollir informació i transmetre-la, destruint-la o modificant-la? Amb quina intenció ens condemnem a mentir-nos a nosaltres mateixos?” Són algunes de les preguntes que es fa Robert Trivers entorn de les quals es desenvoluparà la seua xarrada d’aquest divendres i que es tracten en profunditat en el seu llibre Deceit and self-deception, publicat l’any 1991. L’acte, en què ha col·laborat la Societat Catalana de Biologia, tindrà lloc a la sala de conferències del Parc Científic, situat a l’edifici d’instituts.

Robert Trivers (Washington DC, 1943) ha desenvolupat la seua recerca amb altres obres com Social evolution (1985), Natural selection and social theory (2002) i Genes in conflict: The biology of selfish genetic elements (2005). A més, ha sigut considerat per la revista nord-americana Time un dels cent pensadors i científics més importants del segle XX.

Web de Robert Trivers: http://roberttrivers.com

Imatges: