El Botànic se suma aquest dissabte al dia de la fascinació per les plantes i dels museus

  • Jardí Botànic
  • 17 de maig de 2019
 
Vista general del Jardí Botànic.
Vista general del Jardí Botànic.

Aquest dissabte, 18 de maig, el Jardí Botànic de la Universitat de València té dos motius per posar-se de celebració, és el Dia de la Fascinació per les Plantes i el Dia dels Museus. El Jardí, un gran museu de plantes, mostra el seu contingut a través de col·leccions que agrupen l’objecte de conservació, estudi, admiració, fascinació. Per aquest motiu ha preparat activitats que són l’oportunitat d’apropar-se a les pròpies col·leccions del Jardí, no sols les de plantes vives del jardí exterior, sinó també aquelles que normalment resten custodiades pel seu personal a disposició de la comunitat científica, com l’Herbari i el Banc de Germoplasma.

A més, també podrem conèixer aquelles associacions i entitats que naixen i es dediquen a estar fascinades per les plantes. A la fireta organitzada pel Jardí, on sabrem a què es dediquen i en alguns casos podrem assistir a una demostració o taller, estarà l’Associació Botànica Espanyola de Palmeres i Ciques (ABEPYC), l’Associació d’orquidiòfils valencians (OVAL), el Amics dels cactus i suculentes (ACYS), l’Associació Llavors d’Ací, l’Associació espanyola de jardineria ecològica, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural, el Centre d’investigacions sobre desertificació (CIDE), i l’Associació espanyola de la rosa (AEROSA).

Per la seua banda, els menuts i menudes podran acostar-se a l’espai d’acorquevols animació per recollir fulles i elements del Jardí i després transformar-los en una bonica creació artística que emportar-se a casa quan hagen experimentat amb les seues textures. Una jornada, amb l’entrada gratuïta tot el dia, per reivindicar la importància del món vegetal mentre gaudim d’un dia interessant a l’aire lliure envoltats de tots aquells qui fan de les plantes la seua passió.

I és que el dia de la Fascinació per les Plantes és una activitat que porta celebrant-se des de 2015, sota el paraigües de l’European Plant Science Organisation (EPSO) i Global Plant Council. i que enguany compta amb la participació de 47 països d’arreu del món. Des de tota classe d’institucions científiques, com universitats, jardins botànics, centres de recerca, museus, etc. s’han organitzat activitats per a tot tipus de públics per donar a conèixer el fonamental paper del món vegetal en agricultura, producció sostenible, gestió forestal, aprofitament per a la indústria farmacèutica, paper, energia... així com la importància de la conservació de la biodiversitat. Es tracta, en definitiva i segons ha explicat l’EPSO, de plantar llavors virtuals en les ments de les persones que recorden que la ciència de les plantes és de rellevant significança per al nostre present i futur.

I si voleu saber més d'aquest dia, a la pàgina web plantday18may.org es poden consultar les activitats organitzades en tots els països participants.  

Al Jardí Botànic es podrá gaudir de les següents activitats:

10 - 21 h. Jornada de portes obertes

10 - 18 h, fireta d'entitats i associacions fascinades per les plantes.

10.30 a 13.30 h, Taller infantil “minifascinats per les plantes". Un espai per a la creació amb textures d’elements del Jardí per als xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys. Taller de 30 min a càrrec d’acorquevols animació.

11 - 14 h. Visites guiades  a l’Herbari i el Banc de Germoplasma del Botànic. Els grups de visita es formaran al llarg del matí a la carpa informativa del Jardí Botànic.

12 h. Visita guiada per conèixer algunes de les nostres plantes més fascinants. Inscripció per ordre d'arribada a la carpa informativa del Jardí Botànic (la visita es repetirà a les 17 h)

12 h Actuació de la colla de dolçaines i percussió de la Universitat de València a l’Umbracle.   

Concurs xarxes socials: vine i deixa constància de la teua fascinació per les plantes. Si vens a celebrar amb nosaltres el Dia de la Fascinació per les Plantes, no t’oblides de penjar una instantània a Twitter o a Instagram amb el hashtag #plantesquefascinen. Entre totes les persones participants, sortejarem 2 lots composats d’un abonament anual al Botànic i una planta fascinant! 

Més informació:

Arxivat en: Exposicions