Carlos Alfonso, Gran Creu de la Justícia Valenciana, que atorga el Col·legi de Graduats Socials

  • Gabinet de Premsa
  • 23 de novembre de 2018
 
Carlos Alfonso.
Carlos Alfonso.

El catedràtic de Dret del Treball de la Universitat de València Carlos Alfonso ha rebut aquest divendres la Gran Creu de la Justícia Valenciana, que atorga el Col·legi de Graduats Socials de València. La sessió de lliurament del guardó s'ha celebrat al saló d’actes de la Ciutat de la Justícia.

El jurat del premi ha destacat “la qualitat humana i trajectòria personal en la Justícia, en la Universitat i en la societat valenciana”. Així com la seua “important col·laboració en la formació professional dels graduats socials”.

Carlos Alfonso (València 1953) és catedràtic de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat de València, i president del Consell Econòmic i Social. Director del màster en Advocacia ICAV-UV i de la Càtedra de Treball Autonòmic de la Universitat de València, també és el responsable dels Cursos de Màster en Dret del Treball de la Universitat. Ha dirigit i format en altres cursos en temes laborals i de formació per a jutges i funcionaris públics i diverses entitats educatives, professionals, sindicals i empresarials.

Ha sigut responsable també de diversos projectes d’investigació com ara el Projecte sobre ‘Negociació col·lectiva en les pimes valencianes’ o el Estudi de Comissió Consultiva de Convenis Col·lectius sobre la negociació en el sector de la Pell i el Calcer o sobre l’Adaptació dels Sistemes de Solució de conflictes Laborals en la Reforma Laboral de 2010. A més, ha sigut àrbitre del Tribunal Arbitral Laboral d ela Comunitat Valenciana i del SIMA, i autor i coautor de nombrosos llibres i articles sobre diversos temes laborals. De 1975 a 1988 va exercir com advocat laboralista, i ha treballat també com a magistrat suplent de la Sala de lo Social del TSJ (CV). Carlos Alfonso va ser degà de la Facultat de Dret de la Universitat de València entre 2002-2009.