Carlos Esplugues, investit honoris causa per la Universitat Arturo Prat de Xile

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de desembre de 2019
 
Carlos Esplugues amb representants de la universitat xilena
Carlos Esplugues amb representants de la universitat xilena

Carlos Esplugues Mota, catedràtic de Dret Internacional Privat a la Universitat de València i director del Màster en Dret, Empresa i Justícia, ha sigut investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat Arturo Prat de l'Estat de Xile (Iquique).

La ‘laudatio’ va estar a càrrec del seu deixeble, el professor Hans Guthrie Solis, qui actualment exerceix com a cap de la carrera de Dret en la Facultat de Ciències Jurídiques i Polítiques d'aquesta universitat.

En l'acte, celebrat aquest dijous 21 de novembre en el marc de les IX Jornades Nacionals de Dret del Consum de Xile, es van exposar les raons de la concessió del doctorat ‘honoris causa’, i es va remarcar la trajectòria acadèmica del professor Esplugues, amb formació a Harvard i a Escòcia, i la profusa relació que en l'actualitat manté amb nombroses universitats llatinoamericanes.

Carlos Esplugues és en l'actualitat representant del Regne d'Espanya en el Grup de Treball II -Arbitratge i Mediació- de la Comissió de Nacions Unides per al Dret Mercantil Internacional (UNCITRAL/CNUDMI), i ha format part de diverses comissions legislatives a la Unió Europea. Fins a 2017 va ser president de l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals. La seua àmplia obra està escrita en espanyol, anglés, japonés i rus. Ha actuat com a professor convidat de forma regular en universitats de Llatinoamèrica, Europa i Àsia.