La Casa de la Marquesa de Gandia obri al públic l’exposició gràfica ‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’

  • UVGandia
  • 31 de maig de 2021
 
Un moment de la inauguració a Gandia.
Un moment de la inauguració a Gandia.

La mostra, produïda per el Centre Cultural La Nau, arriba a Gandia on es podrà visitar fins el 22 d'agost. A la inauguració va assistir la vicerectora de cultura, Ester Alba, acompanyada per l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant.

La vicerectora de Cultura de la Universitat de València (UV), Ester Alba, i l’artista responsable del disseny expositiu, Carmen Baselga, junt a l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i al regidor delegat de Cultura, Nahuel González, van inaugurar divendres a la Casa de Cultura Marqués de González Quirós de Gandia l’exposició ‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’, una representació gràfica composada per 50 obres de creadors i creadores valencianes que naix de la reflexió sobre els efectes transversals que ha provocat la pandèmia i els escenaris socioculturals post-Covid.  A l’acte també estagueren presents el gerent de la Fundació UV, Cristóbal Suria; la directora del Centre Internacional de la UV en Gandia, Carmen Melo, regidors de grups municipals de la Corporació local i altres artistes participants en l’exposició.

Aquesta inauguració va servir també per a que la vicerectora Esther Alba anunciara que la Universitat de València ha signat un conveni de col·laboració amb la ciutat de Gandia per a traslladar tota una sèrie d’accions culturals que es materialitzen en exposicions com aquesta que planteja “una reflexió del pensament crític a través de l’experiència estètica, de la comunicació d’eixos valors que acompanyen a l’art, que la societat pot reflexionar, pot comunicar i pot transformar-se en eixa mirada que intenta construir un món millor”.

Després de gaudir de la l’exposició, l’alcaldessa va declarar que “és una satisfacció per a la nostra ciutat comptar amb esta gran exposició que ens fa reflexionar sobre la crisi del Coronavirus a través de l’obra de 50 creadors valencians. Una mostra atapeïda de talent i ànima que reflecteix un episodi de les nostres vides sense precedents i que mai oblidarem. Esta exposició també ens fa pensar en el fet que, en temps de coronavirus, hem d’apostar més que mai per la cultura. Perquè ara també es temps de gaudir, amb seguretat, d’exposicions com esta. A Gandia, on la cultura és segura, estem convençuts que el virus també es combat amb art, amb totes les disciplines artístiques”.  Amb la situació actual de “nova” normalitat, fa més falta que mai que la cultura estiga present per alimentar les nostres ànimes. Per això, institucions com l’Ajuntament de Gandia o la Universitat de València, hem de remarcar la importància que té la cultura com el millor antídot contra la pandèmia. Hui, amb l’obertura d’esta mostra, Gandia està al costat dels creadors valencians, al costat del seu esperit i d’eixe aliment humà que són les seues obres”, ha destacat Morant.

L’alcaldessa concloia amb l’agraïment a la UV per la seua “dedicació i la seua aposta continuada per la ciutat de Gandia”, una institució amb la qual “compartim l’estima per la cultura i l’art, però també estar enamorats de la ciutat de Gandia”. Es tracta d’un vincle que “torna a representar eixa voluntat renovada i còmplice que converteix a dos administracions en instrument de la ciutadania”, ha incidit. 

En el seu torn, Balsega va explicar que l’exposició, comissariada per Marisa Gallén,  naix de la representació gràfica que han fet 50 artistes sobre 50 textos que experts de tots els àmbits del coneixement han publicat a diversos mitjans de comunicació des de l’inici del confinament i que han generat un debat sobre els possibles escenaris futurs després de la pandèmia: “Es tracta d’un projecte expositiu on el talent creatiu del disseny i la il·lustració es posa al servici de conscienciar sobre els desafiaments que tindrem que abordar al voltant dels diferents escenaris econòmics, socials, polítics, que ens ha plantejat aquesta crisi”.

L’exposició estarà oberta al públic fins al 22 d’agost.

Imatges: