Les catàstrofes naturals ixen a escena al proper episodi de Universo Sostenible

  • Gabinet de la Rectora
  • 28 de setembre de 2021
 
Les catàstrofes naturals ixen a escena al proper episodi de Universo Sostenible

El tercer episodi de la quarta temporada de Universo Sostenible tractarà el tema dels desastres naturals i de les tècniques, instruments i possibilitats que tenen els científics per a poder esdeveniments com les erupcions volcàniques.

Amb la tornada de les vacances també ha tornat a les nostres pantalles la sèrie de micro-espais produïda per CRUE-Universidades Españolas i dissenyada pel Taller d’audiovisuals de la Universitat de València: Universo Sostenible. El contingut s’emmarca dins del programa de la 2 de TVE, La Aventura del Saber, i  pretén apropar a la societat les investigacions i el coneixement que desenvolupen les universitats sobre temes amb un gran interès social, però d’una manera simplificada i intel·ligible per al gran públic.

Aquest 2021 s’ha estrenat la quarta temporada de Universo Sostenible i el proper dimecres 29 de setembre, al seu tercer episodi, hi participaran el catedràtic de la Universitat de València en Geografia Humana, Joan Romero i Juli G. Pausas, científic de la Universitat de València, especialista en ecologia vegetal en el Centre d’Investigació sobre Desertificació (CIDE) del consell Nacional d’Investigacions Científiques (CSIC); qui estaran acompanyats per Raquel Nieto, professora titular de la Universidade de Vigo; Fernando Méndez, professor titular de la Universidad de Cantabria; Félix Francés, professor de la Universitat Politècnica de València; el Fernando García, professor en la Universidad Politécnica de Cartagena; i M. Del Carmen Llasat, catedràtica de la Universitat de Barcelona en Física de la Atmosfera.

Tots ells participaran en programa que du per nom “¿Se pueden evitar los desastres naturales?” on tractaran, entre d’altres, catàstrofes naturals com les erupcions volcàniques, les quals estan d’actualitat en els darrers dies amb les erupcions de l’Etna a l’illa de Sicília i el de Cumbre Vieja a l’illa de La Palma.  Concretament, aquest últim va entrar en erupció el darrer diumenge 19 de setembre i la superfície afectada supera ja les 220 hectàrees i ha obligat a evacuar a més de 6.000 persones.