La Càtedra Deblanc organitza les II Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals

  • Gabinet de la Rectora
  • 26 de setembre de 2019
 

Els dies 26 i 27 de setembre els professionals més destacats en matèria de lluita contra els delictes econòmics i blanqueig de capital discutiran i presentaran els avanços en les seues investigacions en les II Jornades de la Càtedra Deblanc de la Universitat de València i de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració pública.

El Centre del Carme de València acull els dies 26 i 27 de setembre les segones Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals, organitzades per la Càtedra Universitària de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra Deblanc).

La Càtedra Deblanc de la Universitat de València i de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té com a principal objectiu assistir tècnicament a jutges i fiscals de la Comunitat Valenciana en la lluita contra els delictes financer-econòmics i de blanqueig de capitals o de corrupció.

La inauguració de les jornades ha tingut lloc aquest matí, estant dirigida pel professor i director de la Càtedra Deblanc, José Manuel Pavía, i ha estat presidida per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; i de la Fiscal Superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert.

La rectora ha afirmat que la Càtedra Deblanc “no és solament un punt d’investigació rellevant i específic per a la generació de coneixement, sinó que també un espai de reflexió i de creació de pensament, transmissió del coneixement, de diàleg i consens. A més, ha remarcat que “aquest tipus d’activitats posen de manifest la Universitat de València i la seua activitat com a universitat pública, com institució al servei de la societat per a contribuir al coneixement, al desenvolupament i al progrés”.

La jornada ha continuat amb la conferència “investigació de la delinqüència econòmica: operacions bancàries i ocultació del producte del delicte” a càrrec del Fiscal Cap de la Fiscalia Especial contra la corrupció i el crim organitzat, Alejandro Luzón.

Els i les assistents podran gaudir de diverses conferències i taules rodones on participaran els més destacats professionals en matèria de lluita contra els delictes econòmics i el blanqueig de capitals com són: l’inspector cap del Grup de Blanqueig de Capitals de València, Juan Emilio; el jutjat degà d’Alacant, César Martínez; el magistrat del Tribunal Constitucional, Cándido Conde-Pumpido, entre d’altres.