La Càtedra Demetrio Ribes promou una exposició sobre els aqüeductes valencians

  • Gabinet de Premsa
  • 15 d’abril de 2019
 
Cartell
Cartell

La Càtedra Demetrio Ribes ha organitzat el III Workshop d'Estudis Interdisciplinaris de l'Obra Pública ‘Arcs i conductes: aportacions a la història de l'enginyeria hidràulica’ i ha promogut l'exposició ‘Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat Valenciana’.

El domini dels usos de l'aigua constitueix una fita humana al voltant de la capacitat humana per a crear infraestructures i el territori valencià en presenta vestigis notoris des de l'Antiguitat. Per a estudiar-los, la Càtedra Demetrio Ribes ha organitzat aquestes jornades que acull el Museu de la Ciutat de València (plaça de l‘Arquebisbe, 3, València) els dies 16 i 17 d'abril. Procedents de diverses disciplines, especialistes en la matèria abordaran les heterogènies construccions de l'enginyeria hidràulica que antany van organitzar l'ocupació de l'aigua, sense descurar l'impacte que va generar en cultures posteriors a través de la literatura, la toponímia, la corografía o la imatge.

L'objectiu de la Càtedra és donar a conéixer a la ciutadania “els viatges de l'aigua” en el passat valencià des de la mirada de l’arqueologia, l’arquitectura i la història de l'art. D'altra banda, presenta la inauguració d'una exposició estretament lligada a les jornades. Porta per títol ‘Rius per l’aire. Aqüeductes de la Comunitat Valenciana’, i il·lustra gràficament prop d'una trentena dels aqüeductes més representatius del territori valencià. L'obertura de la mostra serà aquest dimarts 16 d'abril a les 19:30 hores, en el mateix Museu de la Ciutat de València.

Més informació:

Arxivat en: Càtedres