La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat convoca una nova Jornada Esportiva amb estudiantat de centres d’educació especial

  • Servei d'Esports
  • 28 de novembre de 2019
 
Catell
Catell

La Càtedra Divina Pastora de la Universitat de València torna a convocar una nova jornada d’atletisme adaptat, que se celebrarà aquest divendres, 29 de novembre, a les pistes d’atletisme de l’Estadi del Túria, amb la col·laboració del Servei d’Educació Física i Esports, en el marc dels Jocs Esportius de la Generalitat Valenciana, Jocs Esportius Adaptats, amb la denominació XII Jornada d’atletisme adaptat.

Els objectius de la Jornada van adreçats a fomentar la pràctica d’exercici físic entre joves amb discapacitat intel·lectual; facilitar la relació entre tots els actors implicats en la discapacitat intel·lectual en un entorn distés facilitant l’intercanvi d’idees i inquietuds; reconéixer i posar en valor el treball desenvolupat per professionals amb relació amb la discapacitat intel·lectual; i completar la formació de l’alumnat que cursa el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València, fent possible que pose en pràctica els coneixements adquirits durant els anys de formació acadèmica.

En la Jornada participaran un total de 437 alumnes pertanyents als centres d’educació especial següents: CEE Enric Valor (Gandia), CPCEE Carmen Picó (Alzira), CEE Virgen de la Esperanza (Xest), CEE Ruiz Jiménez (València), CEE Torrepinos (Torrent), CEE Miquel Burguera (Sueca), CEE Rosa Llácer (València), CEE Prof. Sebastián Burgos (València), CEE Vall Blanca (Ontinyent), CEE Alberto Tortajada (Algemesí), CREE Maestro Tarazona (Sagunt) i CEE L’Encarnació de Torrent. Cada esportista participant posseeix discapacitats psíquiques de diferents etiologies i en alguns casos, a més, discapacitats neuromusculoesquelètiques que els obliguen a usar cadires de rodes o caminadors.

La Jornada també comptarà amb 195 professores i professors i personal tècnic dels centres participants en qualitat d’acompanyants.

El director de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat, José Campos Granell, declara que “aquestes Jornades formen part del programa que desenvolupa la Càtedra, denominat Càtedra als centres, que permet acostar-nos i interactuar amb estudiants amb discapacitat que es troben en cicles previs als estudis universitaris, així com amb el professorat d’aquests usant un format d’activitat recreativa que ajude a oferir una major visibilitat a aquest col·lectiu d’estudiants i als problemes i les necessitats que han de superar en el dia a dia en la seua formació educativa”.

XII Jornada d’atletisme adaptat

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València col·labora amb la Secció Territorial d’Esports de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana i el Departament d’Educació Física de l’IES Conselleria de València, per a l’organització d’aquesta Jornada Esportiva de caràcter recreatiu per a estudiantat de centres d’educació especial.

Així, la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València té per objectiu el foment de l’estudi, la investigació, els hàbits saludables i el debat sobre l’esport adaptat, així com la transferència de coneixement a les empreses i a la societat civil. També promou els estudis reglats (màster o altres), l’organització de seminaris, cursos, conferències i la convocatòria de beques, premis i concursos, tots ells relacionats amb l’esport adaptat.