La Càtedra Divina Pastora organitza a Castelló una jornada tècnica de promoció de goalball

  • 3 de març de 2017
 
Servei d'Esports

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València (CDPDAUV) va organitzar el passat mes de febrer, a la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, una jornada tècnica de promoció de goalball, en el marc del programa 'Càtedra als centres', que va comptar amb el suport del Servei d’Esports de la UJI.

La jornada, que va tindre lloc al Pavelló Poliesportiu, va estar dedicada a l’únic esport paralímpic creat específicament per a persones invidents o amb deficiència visual. 

Dirigida per Rosana López i Vicente Javier Juan, pertanyents a la selecció de goalball de la Universitat de València, la sessió va brindar l’oportunitat als assistents de conéixer de primera mà aquesta disciplina paralímpica.

La sessió es va dividir en dues parts. La primera, de caràcter docent, va servir per a introduir el goalball a través d’aspectes bàsics del reglament, així com del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) de promoció 2017, que es jugarà el pròxim 29 de març a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. La segona part, merament pràctica, va incloure l’organització dels equips, el joc, i l’aplicació i comprensió de les normes.

L’enfocament inclusiu que van oferir els responsables d’aquest taller pràctic de l’esport específic de persones cegues o amb discapacitat visual va estar molt ben acollit per l’alumnat, la qual cosa va permetre participar a totes les persones assistents, un total de 58, dels quals 34 eren dones i 24, homes.