La Càtedra d’Economia del Bé Comú organitza la presentació del nou llibre de Christian Felber

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 8 de febrer de 2018
 
Foto de Christian Felber

La Universitat de València acull aquest divendres 9 de febrer, a les 18 hores i al Saló d’Actes de la Biblioteca de Ciències Socials Gregori Maians, la presentació del nou llibre de Christian Felber, ‘Por un comercio mundial ético’.

En la presentació, Christian Felber, autor i impulsor de la Càtedra d’Economía del Bé Comú, estarà acompanyat per María Dolores Parra, directora general d’Internacionalització de l’Ivace; Joan Ramon Sanchis, director de la Càtedra d'Economia del Bé Comú; Maria Amigo, presidenta de l’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Bé Comú; i Alberto Luciana, representant de l’Economia del Bé Comú Valenciana en temes de comerç mundial.

Christian Felber és un professor universitari d’economia austríac; ballarí, escriptor i divulgador en matèries d’economia i sociologia. És especialista en economia sostenible i alternatives per als mercats financers. Ha desenvolupat un nou model internacional econòmic denominat Economia del Bé Comú. És membre fundador del moviment de justícia Global Attac a Àustria i iniciador de la denominada banca democràtica.​

En el seu nou llibre carrega contra el proteccionisme i desmenteix els mites del mercat lliure, tot proposant un model econòmic alternatiu. Felber sosté que hauria d’haver-hi menys barreres per als països i les empreses que fan una contribució als drets humans, al desenvolupament sostenible, a la distribució justa de la riquesa i a la diversitat cultural o a ocupacions significatives. I que, per contra, hauria d’haver-hi més barreres comercials per als que no respecten els drets humans, els delinqüents climàtics o els explotadors d’altres.

Felber assenyala que la societat ha de recuperar els principis de comunitat i apostar pel comerç ètic, no com un fi, sinó com una eina per aconseguir metes més elevades, entre les quals es troben els drets humans, el desenvolupament sostenible, la cohesió social o la justícia. L’auor critica també el rumb de les polítiques actuals i els acords internacionals perquè no aposten ni protegeixen els drets humans, i no exigeixen el seu compliment.

Imprescindible inscripció (gratuïta) prèvia en: catedraebc@uv.es

Més informació: