La Càtedra Prospect analitza la necessitat de noves polítiques públiques per a afrontar els reptes territorials

  • Gabinet de la Rectora
  • 4 d’octubre de 2021
 
La Càtedra Prospect analitza la necessitat de noves polítiques públiques per a afrontar els reptes territorials

La Càtedra ProspectCV 2030, dependent de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València (UV) i de Presidència de la Generalitat Valenciana, organitza el seminari “Espanya polifònica: polítiques en favor de la malla peninsular” dimarts que ve 5 d'octubre a les 16.30 hores. L'acte, en el Centre del Carme de Cultura Contemporània i que es podrà seguir virtualment, serà inaugurat per M. Vicenta Mestre, rectora de la UV, i per María Dolores Pitarch, directora del IIDL i de la Càtedra; i serà clausurat per Ximo Puig, president de la Generalitat.

En el webinar, dirigit pel professor de Ciència Política Joan Rodríguez Teruel, participaran especialistes com Juan Romero, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de València; el filòleg i assagista Jordi Amat; la professora de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla Blanca Rodríguez; el periodista Enric Juliana; o l'Economista Rocío Martínez Sampere.

La Càtedra ProspectCV 2030 té l'objectiu de conéixer millor la naturalesa dels processos en determinades àrees temàtiques com l'envelliment poblacional, la crisi climàtica o les polítiques contra la despoblació. Pretén conéixer millor els seus efectes i com afrontar les seues conseqüències mitjançant l'anàlisi comparada de casos d'èxit, especialment a escala regional i local.

El debat territorial a Espanya mostra símptomes d'estancament, en opinió de l'organització de l'acte. En aquest sentit, “les velles retòriques no resulten ja satisfactòries per a reflectir les problemàtiques que afronta la societat espanyola i la seua articulació territorial. La realitat autonòmica ha mostrat durant les dècades precedents que la política espanyola era capaç de trobar fórmules i ajustos institucionals altament sofisticats per a respondre a molts dels seus reptes”.

Aquest és l'últim dels cinc webinars que s'han organitzat durant setembre i el principi d'octubre sobre temàtiques com a turisme i l'escenari post COVID, intel·ligència artificial i humanitat i polítiques públiques de cures davant els envelliments.

Preinscripció a la sessió: https://forms.gle/tYpmzT4pXQaht728A

Retransmissió: https://prospectcv2030.com/#