La Càtedra Prospect analitza els reptes del turisme sostenible després de la pandèmia de COVID-19

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 29 de setembre de 2021
 
platja fluvial valenciana
Platja fluvial valenciana.

La Càtedra ProspectCV 2030, dependent de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València i de Presidència de la Generalitat Valenciana, organitza el seminari “Visions del turisme a l’escenari post-COVID: claus i agenda per a una recuperació sostenible” el 29 i 30 de setembre de forma virtual a les 16:30 hores.

La Càtedra ProspectCV 2030 té l’objectiu de conèixer l’estat actual de situacions com l’envelliment poblacional, la crisi climàtica o les polítiques contra la despoblació, així com millorar en el coneixement dels seus efectes, saber com afrontar les seues conseqüències i posar a disposició d’actors públics i privats la millor informació contrastada possible.

La irrupció de la pandèmia provocada per la COVID-19 ha suposat una sacsejada per al turisme a escala mundial. La pandèmia ha frenat les expectatives de creixement per a una activitat immersa en un notable procés de transformació, tant del consum, la producció i la distribució turístiques com de les seues relacions amb la societat i l’entorn. Si les reflexions sobre el futur del turisme eren necessàries abans de la COVID-19, la incertesa provocada per la pandèmia les fa ara imprescindibles i, sens dubte, molt més complexes.

El seminari pretén contribuir a la definició de l’escenari post-COVID mitjançant l’anàlisi de factors de canvi que van més enllà de la difícil conjuntura turística actual i que seran determinants en un futur immediat, com l’emergència climàtica o l’aplicació de la intel·ligència artificial al turisme. Així mateix, aquestes visions de futur es combinen amb propostes per a l’acció, i una perspectiva aplicada per a la recuperació sostenible del turisme a través del contrast d’experiències a diferents escales territorials.

 

Preinscripció: https://forms.gle/4Dt8aajfXXCMhLrs5

Retransmissió: https://prospectcv2030.com/#