El catedràtic de la Universitat de València Antonio Briz, membre de l’Academia Cubana de la Lengua

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de juny de 2018
 
Antonio Briz.
Antonio Briz.

Antonio Briz Gómez, catedràtic del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València, ha sigut nomenat membre de l’Academia Cubana de la Lengua. L’acte institucional està previst per al mes de gener, en el transcurs d’un seminari internacional que se celebrarà a l’Havana.

Antonio Briz és director del grup de recerca Val.es.co., dedicat a l’estudi de la llengua parlada i a la lingüística de corpus, que enguany celebra el seu XXV aniversari. Al llarg de la seua trajectòria acadèmica, el professor Briz ha estudiat la pragmàtica de l’espanyol i la conversa col·loquial, i és un dels investigadors pioners en aquest àmbit en el conjunt d’estudis lingüístics hispànics. Ha dirigit més de 20 tesis doctorals en la Universitat de València i altres universitats estrangeres europees i americanes.

El nou acadèmic ha dirigit també diversos projectes de recerca competitius d’àmbit nacional i ha participat en uns altres com a investigador col·laborador, desenvolupant una labor d’intensa activitat científica en tots els casos.
A la Universitat de València ha coordinat l’equip de recerca de la llengua oral en el marc del Projecte de Modernització del Llenguatge Jurídic, afavorit pel Ministeri de Justícia, combinant les seues tasques de lideratge investigador amb l’organització de nombrosos congressos i esdeveniments científics de reconegut prestigi a la Universitat de València i altres universitats espanyoles.

És membre del consell editorial de nombroses publicacions i revistes internacionals (Oralia, Iberoamericana Vervuert, RILCE, Colección Lingüística EUNSA, Onomazein, LEA, Discurso y Sociedad, Caracol, Programa EDICE, etc.).

Al marge de les seues intervencions com a conferenciant i professor convidat en moltes de les universitats espanyoles, la seua projecció internacional li ha valgut ser professor convidat en nombrosos països, on ha impartit conferències o cursos especialitzats relacionats amb la seua activitat investigadora (Brasil, Alemanya, Itàlia, Colòmbia, Argentina, Xile, Puerto Rico, Costa Rica, Suècia, Suïssa, Portugal, Noruega, Mèxic, Romania, Xina, Àustria, Bèlgica, Rússia, etc.).