La catedràtica Silvia Barona, vocal de la Comissió de Codificació del Ministeri de Justícia

  • Gabinet de Premsa
  • 3 d’octubre de 2018
 
Silvia Barona
Silvia Barona

La catedràtica de Dret Processal de la Universitat de València Silvia Barona ha sigut nomenada vocal de la Comissió de Codificació del Ministeri de Justícia. Barona és presidenta de la Cort d'Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç de València.

Junt amb la professora Barona, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha nomenat a les catedràtiques Esther Pillado i Coral Arangüena. Amb el nomenament de les noves vocals permanents de la Comissió General de Codificació la ministra, segons un comunicat oficial, avança en el seu compromís per aconseguir la paritat en la composició d'aquest òrgan assessor del Ministeri de Justícia.  Les tres juristes estaran adscrites a la Secció de Dret Processal, que amb les noves incorporacions queda constituïda per 8 dones i 17 homes.

Silvia Barona Vilar és catedràtica de Dret Processal en la Universitat de València. Durant els anys 2010 a 2014 va ser vicerectora de Relacions Institucionals i Comunicació. És doctora ‘honoris causa’ per la Universitat Autònoma Gabriel René Moreno (Santa Creu de la Serra, Bolívia), la Universitat d’Örebro a Suècia, i per la Universitat Inca Garcilaso de la Vega (Lima, Perú). Així mateix, recentment va ser nomenada membre d'honor de la Societat Cubana de Dret Processal i membre honorífic de la Facultat de Dret d'Orense, en la Universitat de Vigo.

És autora de nombrosos llibres i articles i té una dilatada trajectòria d'investigació, acadèmica i professional. En 2010 li va ser imposada la Gran Creu de l'Ordre de Sant Raimundo de Peñafort.

Esther Pillado González és catedràtica de Dret Processal en la Universitat de Vigo i doctora en Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la. És, a més, sòcia del Despatx MAIO-Legal i entre 2012 i 2017 va ser coordinadora del Servei de Mediació Familiar Intrajudicial de Vigo i Pontevedra. Ha escrit diferents monografies i articles en matèria de Dret Processal.

Per la seua banda, Coral Arangüena Fanego és catedràtica de Dret Processal en la Universitat de Valladolid. La seua trajectòria professional ha estat vinculada principalment a la docència i a la investigació de matèries com el Dret Processal Civil i Penal espanyol i l'acció.

Arxivat en: Institucional