La catedràtica de la Universitat de València Dolores Corella, premi Jaume I d’Investigació Mèdica

  • Gabinet de Premsa
  • 6 de juny de 2018
 
Dolores Corella.
Dolores Corella.

Dolores Corella Piquer, catedràtica de la Universitat de València, ha sigut guardona aquest dimarts amb el premi Jaume I en l’apartat d’Investigació Mèdica. Corella és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública, i el jurat ha valorat la seua recerca pionera en el naixement i desenvolupament del camp de la Genòmica nutricional.

Els jurats dels Premis Rei Jaume I, els millor dotats d'Espanya (100.000 euros), han fet públic el veredicte en un acte celebrat al Palau de la Generalitat.

Altres dos valencians, Ramón Martínez-Máñez, catedràtic i doctor en ciències químiques, ha aconseguit el premi de Noves Tecnologies per les seues contribucions al desenvolupament de nanosensors amb aplicacions en la tecnologia dels aliments i la medicina. El premi a l’Emprenedor ha recaigut en l’empresari Enrique Silla Vidal, fundador de la firma valenciana Jeanologia SL. Silla Vidal ha sigut reconegut per haver innovat en el procés d’envelliment de peces vaqueres.

Dolores Corella

Dolores Corella és cap de grup del CIBEROBN des de 2006, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Facultat de Medicina de la Universitat de València des de l’any 2009 i directora de la Unitat de Recerca d’Epidemiologia Genètica i Molecular en la Universitat de València des de 1998.

Va iniciar la seua carrera investigadora biomèdica a l’Institut de Recerques Citològiques de València, on va centrar els seus treballs en la genòmica aplicada a la prevenció de malalties cardiometabòliques i es va especialitzar en l'estudi de les denominades interacciones gen-ambient. Entre els factors ambientals, va destacar la dieta, i ha sigut pionera, juntament amb José María Ordovás, en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional

Ha publicat més de 325 articles en revistes internacionals de gran impacte i ha dirigit més de 20 tesis doctorals. Actualment focalitza les seues recerques en la integració de òmiques juntament amb la nutrició i la gastronomia per a aportar una visió més holística de la salut.