Celebrada amb èxit la segona edició del Campus de l’Escola Valenciana d’Innovació LABORA-Universitat de València #EVInnova2019, organitzat per la Càtedra Innova LABORA-UV

  • 2 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

Els dies 30 de setembre i 1 d’octubre va tindre lloc en el Centre Cultural La Nau el II Campus Escola Valenciana d’Innovació LABORA-UV #EVInnova2019, organitzat per la Càtedra Innova LABORA-Universitat de València i adreçat al personal tècnic del Servei Valencià d’Ocupació LABORA.

Sota el lema "L’emoció d’innovar", aquest projecte, nascut en 2018 amb la finalitat de crear un espai estable que contribuïsca a compartir, millorar i donar forma a les bones idees en relació amb els serveis públics que es presten en l’àrea de coneixement de la formació professional per a l’ocupació (FPO), es configura al voltant de quatre grans eixos: diàlegs, formació, experiències i difusió, tot amb l’objectiu d’apostar per la innovació en la FPO com a eina transformadora de les organitzacions per tal de donar un millor servei a les persones usuàries.

La inauguració de l’esdeveniment, en la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comptà amb la presència d’Enric Nomdedéu i Biosca, Secretari Autonòmic d’Ocupació i Director General de LABORA, M. Adela Valero Aleixandre, vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, i Rafael J. García Martínez, codirector de la Càtedra Innova LABORA-UV. A continuació, va tindre lloc la conferència inaugural a càrrec de Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa. En aquesta conferència Marcet parlà sobre la possibilitat de l’emprenedoria dins de l’esfera pública, i de l’estructura del model d’innovació que pot ser aplicat per a millorar les prestacions de cada servei.

Pel que fa a l’eix de les experiències, #EVInnova2019 desenvolupà dos tallers paral·lels amb l’objectiu de posar en comú experiments d’innovació pública duts a terme al llarg de l’any 2019. En aquest sentit, va tindre lloc una taula d’innovació de la Càtedra Innova LABORA-UV en la qual representants dels centres LABORA de Catarroja, Benicarló, Paterna i Castelló (Juan Carlos Bayarri, J. Alejandro Martínez, Rafael Navarro, Eduardo Porras, Sergio Roldán, Celia Ruiz, Ester Segura i Adela Torres) exposaren quatre projectes destinats a millorar el servei de Formació Professional per a l’Ocupació. Aquestes experiències s’emmarquen en la Xarxa INNOVA d’Innovadores i Innovadors en FPO, un instrument que pretén connectar emprenedores i emprenedors públics per tal de liderar processos innovadors i creatius en les administracions i contribuir a validar nous projectes i serveis en l’àrea de la FPO.

El segon dels tallers, dirigit per Fermín Cerezo, Cap de Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, va tindre com a objectiu identificar les barreres que existeixen per a dur a terme accions innovadores en la gestió dels centres LABORA, així com proposar facilitadors que puguen servir com a eines per a superar eixes barreres i així poder implantar mesures innovadores que incideixen en benefici de la persona usuària. El primer dia del Campus es tancà amb la conferència de Carmen Menéndez, Subdirectora General de Polítiques Actives d’Ocupació del SEPE, que parlà de l’enfocament i el model innovador en Formació Professional que està portant a terme el Servicio Público de Empleo Estatal.

L’1 d’octubre tornaren a desenvolupar-se els tallers esmentats anteriorment, abans de tancar el Campus amb la conferència de Carlos Andreu, comunicador, formador i consultor, que parlà del lideratge i la motivació en temps de canvi. Després de la seua intervenció, l’esdeveniment es va clausurar oficialment amb les paraules de la vicerectora M. Adela Valero Aleixandre i les de Rocío Briones Morales, Directora General d’Ocupació i Formació de LABORA, i Rosa López Pérez, Subdirectora General de Formació Professional per a l’Ocupació.

Per a veure més imatges del II Campus Escola Valenciana d’Innovació LABORA-UV #EVInnova2019 es pot seguir aquest enllaç.

Arxivat en: