El Centre Cultural La Nau acull la I Biennal de Pintura Mª Isabel Comenge dotada amb 22.000 euros

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 8 de maig de 2018
 
Membres de la Fundació Juan José Castellano Comenge i jurat de la I Biennal de Pintura Mª Isabel Comenge al Centre Cultural La Nau.
Membres de la Fundació Juan José Castellano Comenge i jurat de la I Biennal de Pintura Mª Isabel Comenge al Centre Cultural La Nau.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull la I Biennal de Pintura Mª Isabel Comenge dotada amb 22.000 euros, el major premi de la Comunitat Valenciana per a aquesta modalitat artística. Una convocatòria dirigida a distingir els artistes de la Comunitat Valenciana menors de 45 anys.

La roda de premsa ha comptat amb les intervencions de patrones de la Fundación Juan José Castellano Comenge Paz Zúnica (notaria) i Elena Gandía (tècnica de museus del Museo del Prado i del IVCR+i); Horacio Silva, catedràtic de Pintura de la Universitat Politècnica de València i pintor, i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València.

La Fundación Juan José Castellano Comenge creada en novembre de 2016 tracta de detectar i promocionar el talent a la Comunitat Valenciana, donant suport als artistes emergents. En paral·lel, a més, pretén contribuir amb la societat participant en iniciatives socials en benefici de persones en situació de risc d’exclusió social. Entre les activitats d’aquesta Fundació està la Biennal que rep el nom de la mare del col·leccionista i president de la Fundació, María Isabel Comenge, qui li va transmetre el seu amor pel món de l’art. En total la col·lecció Juan José Juan José Castellano Comenge reuneix al voltant de 145 obres de destacats artistes del segle XX entre els quals es troben Genaro Lahuerta, Joaquín Michavila, Francisco Lozano, M. Hernández Mompó, Juan de Ribera Berenguer, Vicente Peris i Horacio Silva, entre d’altres.

A la primera convocatòria de la Biennal de Pintura Mª Isabel Comenge s’han presentat un total de 122 artistes, dels quals s’han seleccionat 16 finalistes, la obra dels quals es pot veure al Centre Cultural La Nau. De les 16 obres seleccionades cal destacar que la majoria són de gran format i amb una gran varietat de tècniques i materials. Aquesta varietat en tècniques pictòriques i llenguatges artístics es deu al fet que els participants tenien completa llibertat temàtica.

Les obres seleccionades podran veure’s en una exposició col·lectiva a la Sala Estudi General del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València entre el 8 de maig i l’1 de juliol. El jurat donarà a conéixer la decisió dels premis durant l’acte inaugural de l’exposició col·lectiva hui dia 8 de maig a les 20 hores en el Centre Cultural La Nau. S’atorgaran dos guardons: un primer premi de 15.000 euros i un segon premi, de 7.000 i dos accèssits. Les dues obres guanyadores passaran a formar part de la Col·lecció d’Art de la Fundación Juan José Castellano Comenge.

El jurat, que es va fer públic una vegada tancada la convocatòria, ha sigut l’encarregat de valorar les obres i ha estat compost per rellevants noms de la política cultural valenciana: Horacio Silva, catedràtic de Pintura de la Universitat Politècnica de València i pintor; José Luis Cueto, vicerector d’Alumnat, Cultura i Esports de la Universitat Politècnica de València; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València; José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana, Elena Gandía, patrona de la Fundación Juan José Castellano Comenge i tècnica de museus del Museo del Prado i del IVCR+i i el president de la Fundació, Juan José Castellano Comenge.