El Centre Cultural La Nau acull un debat sobre laïcisme

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 de setembre de 2018
 
Capella de la Sapiència de La Nau.
Capella de la Sapiència de La Nau.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat va acollir dimarts, dia 18 de setembre, el debat ‘Estat laic: un repte inajornable’.

L’acte, que va celebrar-se a la Matilde Salvador, va reunir Luis Manglano, membre de jutgesses i jutges per a la democràcia; Demetrio Orte, Xarxes Cristianes; Raquel Ortiz, coordinadora de València Laica i membre de la Junta directiva d’Europa Laica, i Eugenio Piñero, professor de Filosofia i vicecoordinador de Valencia Laica. L’acte estarà presentat pel vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño.

Aquesta activitat està organitzada València Laica, soci d’Europa Laica, una associació estatal fundada el 2001 que entén per laïcisme l’establiment de les condicions jurídiques, polítiques i socials idònies per al desenvolupament ple de la llibertat de consciència, base dels Drets Humans. Aquesta associació defensa el pluralisme ideològic en peu d’igualtat com a regla fonamental de l’Estat de Dret i l’establiment d’un marc jurídic adequat i efectiu que ho garantisca.