El Centre d’Idiomes llança l’oferta de cursos d’estiu més ambiciosa de tota la seua història

  • Centre d'Idiomes
  • 10 de juny de 2021
 
Imatge del Centre d'Idiomes.
Imatge del Centre d'Idiomes.

Anglés, valencià, espanyol com a llengua estrangera, francès, alemany, italià i un projecte pilot d'intercomprensió en llengües romàniques, constitueixen els principals pilars de «l'oferta de cursos intensius d'estiu més ambiciosa de tota la història del Centre d'Idiomes de la Universitat de València», tal com l'ha definida José Villar, nou director del centre ubicat al número 25 del carrer Serpis de València, en ple cor de Campus dels Tarongers.

Durant els mesos de juliol i agost, el Centre d'Idiomes de la UV obrirà les seues portes de dilluns a dissabte, matins i vesprades, per oferir a tota la comunitat universitària en particular i al públic valencià en general (adults, joves i xiquets) la possibilitat d'aprendre una nova llengua, reforçar els coneixements ja adquirits o preparar-se per a les proves i acreditacions oficials. Tot això sense oblidar la important oferta de cursos d'espanyol adreçada a estudiants o visitants estrangers, o l'àmplia gamma de cursos de valencià per a preparar els exàmens oficials de l'Escola Oficial d'Idiomes i de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV).

Amb preus que oscil·len entre els 480 € el més car i els 5 € el més barat, segons la durada de cada curs, l'oferta d'intensius d'estiu del Centre d'Idiomes de la UV s'adapta com poques ho fan a les necessitats de formació plurilingüe, no només dels estudiants, sinó també dels professionals dels principals sectors productius valencians.

Un bon exemple d'això són els cursos intensius d'anglés. A més dels cursos per a tots els nivells que estableix el Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (A1, A2, B1, B2, C1 i C2), es realitzaran cursos de preparació per a la majoria d'acreditacions oficials: PACLE, Escola Oficial d'Idiomes, Linguaskill de Cambridge, First Certificate, Proficiency, Advanced, IELTS i TOELF. S'han organitzat també cursos intensius d'anglés jurídic, anglés per a sanitat, anglés per a hostaleria, anglés per a turisme, anglés financer, anglés per als negocis i tallers de correspondència administrativa en anglés i d'atenció telefònica en anglés. A tot això, cal afegir-hi una àmplia i diversa oferta de tallers de speaking o grups de conversa, de dilluns a divendres i també els dissabtes. Sense descuidar els més menuts, perquè a partir dels 7 anys d'edat poden matricular-se en els cursos intensius d'anglés del Centre d'Idiomes de la UV.

Espanyol com a llengua estrangera

La possibilitat d'aprendre espanyol al Centre d'Idiomes per a qualsevol estudiant o turista estranger que visite València aquest estiu s'amplia en aquesta edició per tal de poder atendre'n la demanda creixent després del confinament en una de les ciutats europees amb millors resultats en la lluita contra la COVID-19.

A més dels cursos de nivell, l'oferta d'espanyol per a estrangers inclou una gran varietat de cursos per a millorar destreses comunicatives, com ara els de «Llengua i cultura», amb activitats que es desenvolupen fora del Centre, en la mateixa ciutat de València, mitjançant visites culturals i pràctiques de llengua en situacions reals. O els cursos de «Turisme idiomàtic», que es desenvolupen amb activitats dinàmiques realitzades també fora de l’aula, en mòduls setmanals que comencen cada dilluns, perquè l’alumne puga triar les setmanes que desitja realitzar.

L’oferta d’espanyol per a estrangers en els intensius d’estiu 2021 es completa amb la preparació d’exàmens de certificació DELE, així com amb cursos d’expressió oral i escrita adaptats a cada nivell.

Alemany, anglés, francés i italià

En la resta de llengües estrangeres que s’imparteixen al Centre d’Idiomes de la UV, a més d’una àmplia varietat de nivells, els cursos d’estiu incorporen cursos específics per a estudiants Erasmus outgoing i tallers culturals enfocats a millorar les destreses comunicatives en diferents situacions de manera desenfadada i divertida que porten títols tan suggeridors com «L’aperitiu», «Revista de premsa» o «Festival cinematogràfic» en alemany, francés i italià.

Intercomprensió en llengües romàniques

La intercomprensió és la capacitat d’entendre una llengua desconeguda a través d’una llengua coneguda, sempre que siguen de la mateixa família lingüística. És un dels mètodes d’enfocament plurilingüe avalat pel Consell d’Europa.

El Centre d’Idiomes de la UV, en col·laboració amb la Universitat Complutense de Madrid, ofereix per primera vegada als seus alumnes un programa pilot de cursos d’intercomprensió en llengües romàniques (valencià, espanyol, francés, italià, gallec i portugués). Es tracta de cursos de 18 hores de durada (2 sessions setmanals de 2 hores cadascuna), en què es llegeixen textos en alguna d’aquestes llengües i posteriorment «es desxifren». S’hi aprén a fer inferències i a mesurar millor la distància interlingüística. La intercomprensió permet obrir-se a altres llengües; ampliar horitzons; ajuda a preparar estades Erasmus; a més d’augmentar la motivació i la seguretat en les pròpies capacitats per aprendre idiomes.

Descomptes d’estiu

El Centre d’Idiomes manté el seu compromís amb l’alumnat, professorat i tots els treballadors de la Universitat de València durant el període estival, aplicant un descompte del 25% sobre el preu dels cursos que tinguen una durada igual o superior a 15 hores.

En tot cas, els preus dels intensius d’estiu 2021, segons la seua durada, es mostren en la següent taula:

Hores

preu curs

Matrícula

preu complet

80

480

40

520

60

360

40

400

50

300

40

340

40

240

40

280

25

150

40

190

20

120

40

160

18

110

40

150

16

100

40

140

15

90

40

130

8

70

 

70

5

50

 

50

4

40

 

40

3

30

 

30

2

20

 

20

0,5

5

 

5

Qualsevol persona interessada en els cursos intensius d’estiu del Centre d’Idiomes de la UV pot consultar el web www.centreidiomes.es i realitzar els tràmits de preinscripció corresponents. El Centre es troba ubicat al carrer del Serpis, núm. 25, de València i l’horari de Secretaria és de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 hores al matí i de 16:00 a 18:00 hores a la vesprada. Per a més informació, es pot tocar també al telèfon d’informació 96 306 77 81.

Arxivat en: Centre d'idiomes