CEU Tir amb arc: Javier Cerezo, campió d'Espanya en arc compost

  • Gabinet de Premsa
  • 8 de maig de 2019
 
Selecció de tir amb arc de la Universitat.
Selecció de tir amb arc de la Universitat.

La selecció de tir amb arc de la Universitat de València ha acabat la seua participació en el Campionat d'Espanya Universitari com a tercera d'Espanya i suma l'or de Javier Cerezo en la modalitat d'arc compost. La competició s'ha desenvolupat en les instal·lacions del campus dels Tarongers de la Universitat de València, universitat organitzadora del campionat en les modalitats d'arc monobloc i compost, a més de la prova per equips.

Amb un total de 16 universitats participants, la Universitat de Huelva ha aconseguit el títol de campiona d'Espanya per equips, seguida de la UPV en segona posició i la Universitat de València en el tercer lloc, amb Vicente Palomar al capdavant de la selecció. “Estic molt content amb els resultats perquè tinc alumnes que només porten un any i alguns han entrenat molt intensament per poder arribar ací”, ha destacat Palomar.

 

Or de Javier Cerezo en arc compost

En la modalitat d’arc compost masculí, l'arquer Javier Cerezo, amb un total de 703 punts, màxima puntuació de tot el campionat, ha pujat al capdamunt del podi, per davant de Gonzalo Linares de la UPM i Álvaro Nieto de la UCM, que ha quedat tercer. “M'he vist molt bé, estic molt content… he rendit a un dels meus millors nivells i jo crec que ha sigut un campionat de deu”, ha declarat Cerezo.

 

La UH s'emporta l'or en monobloc masculí

En arc monobloc masculí, l'or ha sigut per a Daniel Riveros de la UH, la plata per a Arnau Peña de la UAB i el bronze per a Pedro Pina de la UNED.

 

Femení: Or per a la UCM en monobloc i or per a la UCLM en compost

Quant a la classificació femenina, en la modalitat d'arc monobloc el primer lloc ha sigut per a Adriana Martín de la UCM, la segona posició per a Maria Pitarch de la URV i el tercer lloc per a Irati  Zurbano de la UNED. En la modalitat d’arc compost s'ha emportat l'or Lucia Alejo de la UCLM, la plata Nuria Enríquez de la UAM i la medalla de bronze Isabel Cristina Font de la UPV.

 

Lliurament de premis

L'acte de lliurament de premis ha tingut la presència d'Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de  la Universitat de València; d’Hermenegildo Pujades, cap del Servei d’Esport Universitari de la Generalitat Valenciana; i de José Francisco Picó, president de la Federació de Tir amb Arc de la Comunitat Valenciana. En el seu discurs, Antonio Ariño ha donat l'enhorabona a totes les universitats participants, especialment a les guanyadores del campionat, i ha destacat el paper de l'esport en diferents àmbits: “Conjuntament, crec que l'esport universitari enriqueix totes les persones que el practiquem, enriqueix les universitats, enriqueix la societat i enriqueix cada persona individualment”.

El campionat ha sigut retransmés en directe a través del canal de Youtube del Servei d’Educació Física i Esports de la UV i tots els resultats poden consultar-se en la web oficial del CEU: https://www.ceuscv2019.com/uv-tiro-con-arco