El cicle de conferències d’Unisocietat continua al gener

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 9 de gener de 2020
 
Imagen de la noticia

La química, el màrqueting o l'art formen part de les temàtiques que protagonitzen les conferències que s'impartiran al llarg del mes de gener en les seus d’Unisocietat de Bétera, l'Eliana, Cullera, Quart de Poblet, Ontinynet, Requena, Massamagrell, Gandia, Paterna i Riba-roja de Túria. El cicle de conferències d’Unisocietat és impartit per professorat de la Universitat de València.

El professor Ángel Morales (Departament de Química Analítica) va impartir el dimecres 8 de gener una conferència en Unisocietat Bétera sota el títol Química verda: un pont cap a la sostenibilitat. La sostenibilitat ambiental també centrarà el discurs de Mª José Estrela (Geografia) el 15 de gener a Quart de Poblet, que explicarà com el canvi climàtic està afectant la meteorologia del Mediterrani.

El màrqueting en l'hipermercat serà la temàtica de la conferència que la professora Carmen Pérez (Comercialització i Investigació de Mercats) oferirà a l'Eliana el 14 de gener. L'economia protagonitzarà la xarrada a Massamagrell del 16 de gener, on la professora Immaculada Revuelta (Dret Administratiu i Processal) explicarà per què i com reutilitzar i reciclar residus per a anar cap a una economia circular.

El professor Juan Chiva (Història de l'Art) oferirà la conferència Art destruït el 14 de gener a Cullera. La Il·lustració a Europa i Amèrica i el paper de la dona en aquest context serà la temàtica de la conferència de Mónica Bolufer (Història Moderna i Contemporània), que impartirà el 16 de gener a Ontinyent.

De la història i l'art passaríem a la biologia, que centrarà la xarrada d'Isabel Fariñas (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física) a Requena, el dia 16, en concret la professora impartirà la ponència titulada Es pot reparar el cervell?

El dia 22 a Gandia, la professora Sacramento Pinazo (Psicologia Social) ens parlarà del concepte cohousing, habitatges col·laboratius i autogestionats on comunitats de persones decideixen unir-se per a compartir i gaudir d'espais comuns mantenint la independència en les seues pròpies cases.

El cinema serà el protagonista del discurs del professor Jesús Alcolea (Filosofia) que estarà a Paterna el 23 de gener. I, eixe mateix dia, a Riba-roja de Túria, la professora Paz Lloria (Dret Penal) ens explicarà com el control tecnològic és en una forma de violència de gènere a l'ordre del dia.

El cicle de conferències d’Unisocietat ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular i la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments. Es caracteritza pel seu perfil pluridisciplinari. Tenen com a objectiu transferir coneixement a la societat al mateix temps que animen als majors de 30 anys a sumar-se al programa Unisocietat que compta en el present curs 2019-2020 amb més de 1.700 estudiants. Les conferències continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació d’Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).