El cicle de conferències d’UNISOCIETAT continua al maig

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 6 de maig de 2019
 
Imagen de la noticia

Investigadors i docents de la Universitat de València impartiran conferències sobre diferents temàtiques a Cullera, Bétera, Alzira, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Ontinyent i Gandia al llarg d'aquest mes. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’UNISOCIETAT és d'accés lliure.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, primavera 2019 ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments dels 12 municipis on s'imparteix el programa UNISOCIETAT, compta amb la col·laboració econòmica de la Diputació de València i de Caixa Popular (en 10 seus), de Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i del Santander (en Unimajors Gandia). La finalitat de les conferències multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que compta amb el suport de la Diputació de València i aglutina més de 1.700 estudiants matriculats durant el curs 2018-2019.

La primera conferència del mes de maig se celebra el dimarts 7 de maig a Cullera i a Alzira. L'auditori municipal de Cullera acollirà la conferència La pintura valenciana en l'època de Sorolla: tradició i modernitat, a càrrec de la professora Ester Alba (Departament d'Història de l'Art). El Centre de Formació de Persones Adultes ‘Enric Valor’ d'Alzira serà l'escenari de la xarrada La toponímia com a element descriptor del paisatge. El cas de la Ribera del Xúquer, que impartirà Joan Carles Membrado Tena (Geografia).

El dimecres 8 de maig el cicle de conferències de Unisocietat arribarà a Bétera i Gandia. La professora Dolores Corella (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) oferirà la conferència Influeixen els nostres gens en els nostres patrons d'alimentació? al Castell de Bétera. El Centre Internacional de Gandia albergarà la conferència Màrqueting sensorial: comprem amb els cinc sentits?, de la professora Walesska Schlesinger (Comercialització i Investigació de Mercats).

El dijous 9 de maig Teresa Savall (Economia Aplicada) impartirà en el Centre Social de Riba-roja de Túria la conferència L'agroecologia i els grups de consum. Reinventant l'economia social.

El dia 14 de maig el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l'Eliana acollirà la conferencia Economia de pa sucat amb oli: com són els impostos que paguem?, a càrrec de Francisco Higón (Economia Aplicada).

El 15 de maig Marc Baldó (Història Moderna i Contemporània) estarà a Quart de Poblet amb la conferència Republicans vençuts: dels camps de refugiats francesos a Mauthausen-Gusen (1939-1945).

El dijous 16 de maig el cicle de conferències s'impartirà a Massamagrell i Ontinyent. La professora Pura Peris (Dret Financer i Història del Dret) abordarà la temàtica dels impostos en el Centre Cultural de Massamagrell. El Centre Cultural de Caixa Ontinyent rebrà a Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació) que abordarà les Claus de l'envelliment amb èxit en el món. Per què ens interessen les Zones Blaves?

El 23 de maig, Mónica Bolufer (Departament d'Història Moderna i Contemporània) impartirà en el Centre Social de Campament de Paterna la conferencia Dones i Il·lustració a Europa i Amèrica.

El 30 de maig l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena albergarà la xarrada de Luis Pérez Ochando (Història de l'Art) titulada Què ens compta el cinema hui?

Més informació: