El cinema com a oasi en ‘Nits de cinema’ de la Universitat que se celebra en format digital

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 3 de juliol de 2020
 

‘Nits de cinema’ de la Universitat de València, l'activitat audiovisual que cada estiu promou l'Aula de Cinema de la institució acadèmica, es farà del 7 al 17 de juliol. Com ja ha ocorregut amb el festival de música Serenates, la pandèmia de la Covid-19 ha obligat a reformular aquesta activitat que, en aquesta edició, es trasllada a l'entorn digital. Com en anteriors edicions, la programació inclou dos cicles de projeccions i presentacions a càrrec de convidats d'excepció, entre els quals destaquen directors d'importants certàmens.

Els cartells de ‘Nits de cinema’ de la Universitat de València, així com els del festival ‘La Cabina’, sempre han destacat per la seua cura i disseny innovador. La imatge d'enguany, creada per l'artista Julia Valencia, ens endinsa en les profunditats de la natura més exuberant, precisament en un any com aquest marcat pel confinament, la imatge d'aquesta edició equipara el cinema amb un oasi on arrecerar-se, descansar i deixar-se bressolar per històries belles. Això pretenen els dos cicles programats: ‘Cinema conscient’ i ‘Largo Verano en Europa’.

‘Cinemat Conscient’ proposa una reflexió social, cultural i política mitjançant una selecció d'algunes de les pel·lícules més destacades del 2019, signades per cineastes compromesos com Ken Loach, Céline Sciamma, Oliver Laxe o l'enyorada Agnès Varda. Sorry We Missed You, de Loach, i Varda per Agnés, l'última cinta d'Agnès  Varda, són pel·lícules imprescindibles per entendre el cinema de tots dos cineastes.

Les prescriptores de cinema ‘Las Entendidas’ col·laboren per primera vegada amb l'Aula de Cinema i ofereixen el cicle ‘Largo Verano en Europa’, que proposa acostar-se a històries de cinema que utilitzen l'estiu com a motor per impulsar canvis vitals. Les foranies de París o un calorós Madrid són els escenaris d'aquest cicle, que inclou El porvenir (2016), de Mia Hansen-Løve, i La virgen de agosto (2019), de Jonás Trueba.

Totes les propostes estaran disponibles en la plataforma de cinema en línia  FILMIN, que col·labora amb #NitsdeCinema2020 amb el sorteig d'inscripcions gratuïtes al seu catàleg per poder veure totes les cintes ofertes. En l’acabat d’estrenar perfil d’Instagram del Aula de Cinema de la Universitat es pot trobar tota la informació, les bases i les condicions per participar-hi.

Per altra banda, per presentar aquestes pel·lícules es comptarà amb personatges d'excepció . Aquestes intervencions s'emetran  a les 20 hores en el Canal YouTube del Centre Cultural La Nau, des d'on es podrà recuperar l'arxiu amb posterioritat. Entre els participants: la vicepresidenta de CIMA, Virginia Yagüe (10 de julio), la guanyadora del Goya 2020 en la millor direcció novell, Belén Funes (13 de juliol), o el director del Festival de Sant Sebastià, José Luis Rebordinos (16 de juliol).

Ja es pot consultar tota la programació de ‘ Nits de Cinema’ a través d'aquest enllaç i també està disponible el tràiler d'aquesta edició, que obri la llista de reproducció de Canal Canal YouTube del Centre Cultural La Nau des d'on es visualitzaran els debats.