Ciutats intel·ligents, ciberseguretat o bioestadística centren la II Summer School en ciència de dades de la Universitat

  • Gabinet de Premsa
  • 2 de juliol de 2019
 
Participants en l'edició anterior.
Participants en l'edició anterior.

Dades que faciliten la gestió del trànsit i la sostenibilitat de les ciutats, que radiografien l’estat de salut d’una població i els efectes del canvi climàtic, o que sustenten investigacions periodístiques d’abast internacional. Aquestes són algunes de les aplicacions de la ciència de dades que formen part dels continguts de la II edició de la Summer School sobre ciència de dades de la Universitat de València, que se celebra de l’1 al 5 de juliol, amb el títol ‘Challenges in data science: big data, artificial intelligence and communications’.

La iniciativa està organitzada per centres dels tres campus de la Universitat: l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), la Facultat de Matemàtiques, la Facultat d’Economia i la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, així com pel Servei de Relacions Internacionals i Cooperació.

Les sessions inclouen des d’aspectes introductoris a la ciència de dades a l’anàlisi de les interrelacions entre intel·ligència artificial i videojocs o el cloud computing i les grans bases de dades, però també algunes de les aplicacions més innovadores a diferents àmbits temàtics. La ciberseguretat i la privacitat digital constitueixen un dels eixos de les sessions, en connexió amb casos com el de Cambridge Analytica, i la influència que pot tenir el coneixement i control de les dades sobre les nostres preferències ideològiques o de consum. La comunicació política en Twitter, el poder de la indústria de jocs o la investigació periodística a partir del processament d’una gran quantitat de dades –com en el cas dels Panama Papers– i la visualització d’aquestes de forma assequible, representen alguns dels continguts.

La segona edició de la Summer school sobre ciència de dades comptarà també amb la participació de representants d’empreses valencianes, que operen a nivell internacional i que han fet de la ciència de dades una eina fonamental, amb aplicacions a la Medicina a la identificació d’imatges, l’arquitectura o la consultoria de grans bases de dades. 

L’escola d’estiu aprofundeix, des d’un vessant multidisciplinari, en la interrelació entre big data, intel·ligència artificial i comunicació, de la mà d’un professorat internacional, integrat per docents de diferents universitats i professionals que treballen en entitats o projectes capdavanters en l’aplicació de ciència de dades. Les sessions s’ofereixen en anglés, s’adrecen a graduats i estudiants de màster i s’impartiran a l’ETSE i a la Facultat d’Economia.  

La Summer School Challenges in data science: big data, artificial intelligence and communications forma part de la Utrecht Network, que agrupa a 32 universitats de 27 països.
 

Més informació: