El Claustre aprova l’informe de gestió del rector, qui torna a reclamar una baixada de les taxes

  • 10 de juliol de 2017
 
Rector. Esteban Morcillo Sánchez

El Claustre de la Universitat de València ha aprovat aquest dilluns l’informe de gestió presentat pel rector, Esteban Morcillo, qui ha tornat a reclamar una baixada de les taxes i una millora del finançament del sistema d’universitari públic valencià. El Claustre també ha aprovat el Pla Operatiu 2018, que ha estat presentat pel vicerector d’Economia, Infraestructures i Tecnologies de la Informació, Juan Luis Gandía.

En el seu informe, el rector ha oferit les grans xifres de la Universitat de València, que continue sent la universitat de referència del sistema d’ensenyament públic superior valencià. És tant la universitat que més estudiantat té, com la que gestiona l’oferta més completa de titulacions de grau i de postgrau. També destaca en investigació, i les seues publicacions en revistes de prestigi representen el 42,3% del total de les universitats valencianes.

Entre altres aspectes, Esteban Morcillo ha recordat que la de València és la segona de tot Europa en recepció d’estudiants Erasmus, i la primera presencial en acollir estudiantat amb alguna discapacitat.

Els aspectes més preocupants, en la seu opinió, deriven del preu de les taxes, que comprometen l’efectiva universalització de l’ensenyament superior, però ha expressat la seua confiança en una baixada per als propers cursos, que haurà d’anar acompanyada d’una política justa de beques.

L’informe complet del rector es pot consultar clicant ací.

Pla Operatiu 2018

Per la seua banda, el vicerector d’Economia, Infraestructures i Tecnologies de la Informació, Juan Luis Gandía, ha exposat el Pla Operatiu 2018, document orientador de la política general universitària i del pressupost de 2018. En el context macroeconòmic general, Gandía ha detallat les perspectives favorables de creixement de l’economia espanyola, però també el problemes persistents d’endeutament i, en el cas valencià, d’infrafinançament, que té una incidència directa en la situació de les universitats.

Juan Luis Gandía ha recordat les xifres de deute de la Generalitat amb la Universitat de València que, al marge de l’anomenat deute antic, se situen en dues mensualitats retardades de la subvenció ordinària (38 milions), més 22,40 milions euros per altres conceptes. També altres entitats públiques i privades mantenen un deute de 26,20 milions d’euros.

El document complet es pot consultar clicant ací.

En el torn obert de paraules, Nèstor Beltrán, del BEA, ha criticat la forma en què s’ha gestionat l’ocupació durant un mes i mig de l’edifici del col·legi major Lluís Vives. El degà de Filosofia, Jesús Alcolea, ha demanat suport als manifestos aprovats en el darrer Consell de Govern de suport a les assignatures de Filosofia i Matemàtiques en Secundària. I Celedonia Igual ha demanat la continuat del màster en polítiques d’envelliment.