La coeducació afectivo-sexual en l’adolescència i les relacions de gènere en els centres d’ensenyament secundari, a debat

  • 24 de gener de 2017
 
Facultat de Ciències Socials

El Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València programa aquest dijous 26 de gener la II Trobada amb l’ensenyament secundari que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València en horari de 9:30 a 18 hores. Tot i que és oberta al públic en general, està dirigida al professorat de Secundària.

Es tracta d’una jornada de formació i debat que en aquesta ocasió es centra en les relacions de gènere que es donen al si dels centres i en la possibilitat d’intervindre en aquestes en pro d’una major igualtat. Es per això que la ponència central de la Trobada la imparteix Mar Venegas, professora de la Universidad de Granada que es centrarà en el repte de la coeducació afectivo-sexual en l’adolescència. De fet, l’interès en aquest tema va ser una de les conclusions de la I Trobada a la qual va estar invitada la sociòloga Marina Subirats el curs passat on es va evidenciar la demanda de la recent creada figura  de coordinador/a d’igualtat en els centres.

La jornada està organitzada en una primera conferència i dos panels “Parlem d’Igualtat I i II” amb les presentacions d’Amparo Mañés sobre la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, Alicia Villar de l’Observatori d’Igualtat Educativa de Manises, el treball d’Ana López Navajas sobre l’absència de les dones en els llibres de text i la línia de treball “Inclusió per la Igualtat” del Cefire a càrrec de la seua directora Maria Isabel Villaescusa. A continuació, ja en horari de vesprada es compartiran les experiències d’Irene Llàcer sobre visites a museus des d’una perspectiva de gènere, Paqui Méndez presentarà els Curts per la igualtat, una eina fonamental per treballar la igualtat en Secundària. El panel també comptarà amb l’advocada Anna Oliver, autora del llibre Parlem Damor? Tu Tries i que es centrarà en la falta d’implicació dels joves amb la violència de gènere. Finalment, participen en el panel Amparo Zacarés, coordinadora d’Igualtat de l’IES Illes Balears amb el projecte Imagin-Arte i, l’escriptor Agustín Zaragozá que abordarà com treballar la perspectiva de gènere en l’aula.

El Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València així com l’Associació Valenciana de Sociologia (AVS), entitat que col·labora en aquesta II Trobada, es plantegen amb aquest tipus d’activitats, fer més visibles els resultats de les investigacions i tindre més presència en la societat valenciana.