El Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició ‘Lloc de paraules’ de Tomàs Gorria

  • Gabinet de Premsa
  • 28 de març de 2019
 
Tomàs Gorria
Tomàs Gorria

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset és la seu, fins al 19 de maig, de l’exposició ‘Lloc de paraules’ del dissenyador Tomàs Gorria. La mostra recull la trajectòria de Gorria com a dissenyador gràfic i editorial al llarg de prop de tres dècades, així com les seues inquietuds al voltant del disseny i la tipografia.

Tal com explica Tomàs Gorria: “Des que tinc ús de raó recorde la fascinació que han exercit en mi les paraules. Al principi, clar, van ser les lletres, aquelles formes incomprensibles situades a les portes dels comerços de la meua primera infància, abans de saber que juntes, componien paraules i tenien significats”. Aquesta fascinació l’ha dut a vincular-se al món de les paraules de diferents maneres, com a maquetista i dissenyador gràfic o component pàgines de diaris i revistes, i a obrir noves vies de producció personal introduint-se en la creació literària, el vídeo o la fotografia.

La retrospectiva que ara es presenta acosta el públic a la producció editorial que Tomàs Gorria ha anat desenvolupant en projectes com les revistes Xarxa, Eines i Dúplex o llibres com València al detall o webs com dissenycv.com o machadoenrocafort.com, tota aquesta producció és el lògic resultat del temps passat en les redaccions dels periòdics, i que complementa les seues inquietuds, a l’hora que contagia la seua curiositat incansable.

Aquesta curiositat juntament amb el continu contacte amb els titulars dels articles buscant l’originalitat el va fer interessar-se pels jocs de paraules, els aforismes, anagrames o els palíndroms.

Si s’ajunten aquestes dues vessants, la professional i com ell diu “l’intrusisme en el món del periodisme cultural, la creació literària, el vídeo o la fotografia” el públic es troba davant tota una sèrie d’estímuls que el fan recórrer vora tres dècades de trajectòria professional i personal de Tomàs Gorria.

L’exposició serà inaugurada aquest divendres dia 29 de març, a les 19 hores, pel vicerector de Cultura i Esports, Antonio Ariño; Tomàs Gorria i el director del CM Rector Peset, Carles Xavier López.