El Col·legi Major Rector Peset acull la presentació d’un llibre sobre mediació intercultural

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 1 de juny de 2018
 
Col·legi Major Rector Peset.
Col·legi Major Rector Peset.

Dijous 31 de maig tingué lloc a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, l’acte de presentació del llibre col·lectiu ‘Mediación intercultural y gestión de la diversidad. Herramientas para la promoción’ (Tirant lo Blanch), editat per Albert Mora, professor de sociologia a la Universitat de València i investigador de l’Institut de Drets Humans. El llibre es configura com una guia per a totes aquelles persones que desitgen conéixer les principals claus del projecte de construcció de la interculturalitat des de l’exercici de la mediació i la promoció de drets.

La presentació del llibre va estar a càrrec del seu editor i de la directora general d’Inclusió Social de la Generalitat Valenciana, Inmaculada Carda, i comptarà amb la ponència central del professor Carlos Giménez, catedràtic d’antropologia social a la Universidad Autónoma de Madrid i director del Instituto de Derechos Humanos, Democracia, Cultura de Paz y No Violencia (DEMOSPAZ), que versarà sobre 'Interculturalidad, mediación y cultura de la paz: construyendo convivencia'. 

En el llibre, escriuen acadèmics i professionals especialment reconeguts en el camp de l’anàlisi de la  multiculturalitat, la mediació intercultural i la gestió de conflictes. De la Universitat de València, participen la professora Ángeles Solanes, el professor Francisco Torres, el professor jubilat Joaquín García Roca, el professor Javier de Lucas que prologa l’obra, i el professor Albert Mora. També escriuen el professor Carlos Giménez (de la Universidad Autónoma de Madrid), i la professora Mª José Aguilar i el professor Daniel Buraschi (de la Universidad de Castilla la Mancha). El text es completa amb les aportacions de professionals de referència en el camp de la mediació i la integració intercultural com Margarita Oliver (Direcció General d’Inclusió Social), Sandra Souto, Isabel Leal, Juana Ruiz i Daniel Zaidam (mediadores i mediador intercultural) i Anna Zelno (consultora intercultural).

En l’edició del llibre col·labora la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i, en la seua promoció, la Society for Intercultural Education Training and Research SIETAR-Espanya.