Un col·loqui i una jornada de portes obertes tanquen el cicle ‘Igualtat i medi ambient’ del Botànic

  • Jardí Botànic
  • 23 d’octubre de 2018
 
Dona i medi ambient

Aquest dimecres, 24 d’octubre, té lloc l’última xarrada, en forma de col·loqui, del cicle 'Igualtat i medi ambient' organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València. I diumenge, 28 d’octubre, es celebrarà una Jornada de Portes Obertes, de 10 a 14 h, amb activitats familiars.

Col·loqui amb experiències en clau de gènere i medi ambient és el títol de la quarta sessió del cicle Igualtat i medi ambient amb el que es pretén aportar exemples de bones pràctiques d’implementació de projectes pedagògics i empresarials relacionats amb el medi ambient i amb perspectiva de gènere. Temàtica al voltant de la qual s’ha desenvolupat el cicle Igualtat i medi ambient: una visió pedagògica i en què s’han pogut escoltar les veus expertes de Carmen Castro, Yolanda Domínguez i Yayo Herrero. Posar les dones al centre del discurs, com va assenyalar Elena Martínez, vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València durant la presentació de la conferència de Yayo Herrero, és un dels objectius del cicle i un element necessari per afrontar els reptes mediambientals actuals.

El col·loqui tindrà lloc aquest dimecres, 24 d’octubre, a les 19 h, a l’Estufa Freda del Jardí Botànic. Hi participaran Lucy Polo, de l’Associació Por Ti Mujer, per parlar sobre Gènere i sostenibilitat; Catalina Iriarte i Silvia Oto, d’ONGD Infàncies i dones del món, que compartiran el projecte Cultivant la igualtat amb la infantesa desafavorida, i Patricia Díaz, gerent en Micològic-València, qui exposarà la seua iniciativa empresarial que optimitza la reutilització i aprofitament de residus per a la seua conversió en adobs. Estarà moderat per Nubia Forero, comissària del cicle.

Finalment, aquest diumenge, 28 d’octubre, es tancarà el cicle amb la celebració d’una jornada de portes obertes amb activitats familiars al Jardí Botànic. A partir de les 10 h del matí, tindrà lloc el taller El Jardí dels contes igualitaris, on es convidarà als grups participants a replantejar-se els rols de gènere (es realitzarà per torns). I a les 12 h, Entucole presenta l’obra de titelles Els detectius del medi ambient, una proposta apta per a tots els públics per reflexionar sobre els residus que generem i l’impacte que tenen sobre el nostre entorn. Ambdues activitats són d’entrada lliure, com ho serà de 10 a 14 h l’accés al Jardí.

El cicle Igualtat i medi ambient: una visió pedagògica ha estat plantejat per debatre, des de la perspectiva de gènere, sobre els models i experiències que aposten pel progrés sostenible, analitzar la relació home, dona i natura pel que fa a la distribució equitativa dels recursos naturals, i abordar la pràctica pedagògica sobre els propis reptes mediambientals. I per a això, cal tenir present la producció de coneixement realitzat des del feminisme relacionat amb l'accés, ús i aprofitament dels recursos naturals i els seus efectes en el canvi climàtic, la repartició i  producció alimentària, la feminització de la pobresa i els grans moviments migratoris. Incorporar, per tant, les contribucions, experiències i coneixements de les dones per enfortir un compromís de desenvolupament humà i sostenible del planeta.

 

Més informació: http://links.uv.es/Z0Q0W7z