Comença #AgoraCMRPeset amb una conferència sobre el ‘Dol migratori’

  • Gabinet de Premsa
  • 14 de novembre de 2019
 
Col·legi major Rector Peset.
Col·legi major Rector Peset.

El Col·legi Major Rector Peset posa en marxa #AgoraCMRPeset amb l'objectiu de generar un espai d'intercanvi, reflexió i aprenentatge a partir d'investigacions, reflexions, treballs de fi de grau, màster o tesi dels estudiants residents en el Col·legi Major de la Universitat de València. Aquest divendres, a les 19:30 hores, a la sala de la Muralla, Alexander López, impartirà una conferència sobre ‘Dol migratori’.

Alexander López, psicòleg clínic i social, parlarà sobre els resultats de l'estudi 'Dol migratori, estratègies d'afrontament i malestar psicològic' en el qual van participar 502 persones migrants, sol·licitants de protecció internacional i refugiades provinents de 66 països. Alexander López, és resident del Col·legi Major Rector Peset, psicòleg clínic i social, amb experiència acadèmica i professional a Espanya, Guatemala, l'Índia, Mèxic i Colòmbia.

La salut mental de les persones en mobilitat és un aspecte secundari quan es valora la situació de les migracions i els seus efectes a Espanya. La majoria de les entitats que funcionen com a centres de primer acolliment tenen en compte les necessitats administratives legals, de supervivència i d'acompanyament en el procés d'arribada i integració. No obstant això, aquestes organitzacions així com els propis migrants podrien desconéixer la realitat global i específica de la salut mental i les necessitats més prioritàries a nivell cognitiu i emocional d'aquests col·lectius que requereixen ser abordats per a facilitar un millor procés d'integració al país.

Aquest estudi pretén aportar una aproximació a l'avaluació de la situació de salut mental de les persones migrants i refugiades, en el nostre estat.

Arxivat en: Estudis