Comença el procés de preproducció de la segona temporada d'Universo Sostenible' després de finalitzar la primera part

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 de desembre de 2018
 
Universo Sostenible

La sèrie de divulgació científica ‘Universo Sostenible’ és un format audiovisual desenvolupat en col·laboració amb universitats de tota Espanya, on la producció executiva i la coordinació general ha estat a càrrec del Taller d’Audiovisuals (TAU) de la Universitat de València.

La primera temporada de ‘Universo Sostenible’, sèrie que s'ha emès dins del programa ‘La aventura del saber’ de La2 de RTVE, ha finalitzat aquest mes de desembre. Gràcies a l’èxit de la present temporada, ja s’està en procés de preproducció de la segona part, que s’espera que comence a difondre a partir del mes d’abril del 2019.

Cada temporada consta de 12 capítols on científics i experts expliquen de manera senzilla investigacions claus relacionades amb avanços tecnològics que suposaran un impacte important en el nostre futur immediat, tractant temes com els aliments del futur, la ciberseguretat o el canvi climàtic.

La sèrie es un projecte sorgit a partir d’un requeriment de CRUE Universidades Españolas en una petició conjunta del grups de treball d’Audiovisuals i Multimèdia i de Divulgació i Cultura Científica de 27 universitats pertanyents a la CRUE, entre els que es troba la Universitat de València, a través del TAU i de la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC). ‘Universo Sostenible’ compta amb l’ajuda de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Els capítols estan dividits en diferents blocs audiovisuals muntats de forma dinàmica i visualment atractius, per facilitar l'aproximació a l'audiència amb un llenguatge proper i de fàcil comprensió. A més, cada programa permet la possibilitat de multidifundir cadascuna de les seues seqüències per separat a través de les xarxes socials, i la possibilitat afegida d'interactuar amb el relat mitjançant el botó vermell de qualsevol smartv.