Comença la tercera edició del Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de la Tutoria de Pràctiques

  • Administració Central Fundació ADEIT
  • 4 d’octubre de 2017
 
inauguracio_practiques_SEATPE_tutors_ADEIT

La tercera edició del Sistema per a l’Avaluació i Acreditació de la Tutoria de Pràctiques Externes (SEATPE) ja està en marxa. Tant tutors i tutores del món de l’empresa com de la Universitat de València es formaran els propers mesos per a millorar la qualitat de les pràctiques amb l’ajuda de tallers a la Fundació Adeit i de tasques que es realitzaran a través de la seua Aula Virtual.

La presentació de les pràctiques va estar a càrrec de Juan Manuel Pérez Mira i Ramón López, president d’Adeit i vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, respectivament. Pérez Mira va destacar que aquest programa “ha anat adaptant-se a les necessitats del sistema, per la qual cosa hui en dia és un dels més innovadors” del territori nacional. També va fer referència al nombre de tutors i tutores que s’han format fins ara: cent de l’àrea de l’empresa i cent dènou de la Universitat de València.

Al seu torn, López va insistir que la formació és “fonamental per a potenciar l’aprenentatge i millorar la qualitat de l’ensenyament” i va destacar que aquest programa reforçarà els vincles Universitat-Empresa. “L’educació és sempre una tasca d’esforços compartits. Per tant, tot el que siga trobar cooperació és absolutament inexcusable”, va remarcar. Així mateix, va assenyalar la importància de la innovació per assajar nous camins i que els tutors i tutores puguen ensenyar en millors condicions.

Posteriorment va intervindre el director del Departament de Pràctiques d'Adeit, Miguel Ángel Barberá, qui va indicar que els coneixements que proporciona SEATPE tracten de ser “el més útils possible perquè qualsevol professional puga aplicar-los”. També va indicar que “estem oberts a rebre el feedback dels tutors i tutores perquè ens ajuden a millorar el programa”. Finalment, els docents que impartiran classe durant els tallers van explicar els continguts que s'hi tractaran i el funcionament de l’Aula Virtual.

Què és SEATPE?
SEATPE és un programa que permet establir accions per augmentar la qualitat de les tutories de les pràctiques externes en el nou marc de la formació universitària. Amb la finalització del programa i la realització de les tasques del curs, els tutors i tutores d’empresa obtenen una acreditació i els de la Universitat de València un esment de qualitat.