La comissió mixta de la Càtedra es reuneix per presentar la memòria anual de 2016

  • 19 de gener de 2017
 
La comissió mixta de la Càtedra es reuneix per presentar la memòria anual de 2016

L'edifici del Rectorat de la Universitat de València acollirà dilluns que ve, 23 de gener, la reunió anual de la comissió mixta de la Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la Universitat de València (CDPDA), constituïda per Guillermo Palao, president de la Càtedra i vicerector d'Internacionalització i Cooperació, José Campos, director de la Càtedra i del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, Pilar Nieto, sotsdirectora general de Responsabilitat Corporativa de Divina Pastora, Rosa Laparra, gerent de la Fundació Divina Pastora, i Miguel Ángel Torregrosa, coordinador del Programa d'Esport Adaptat del Servei d’Educació Física i Esports.

En la reunió es presentarà la memòria anual de les activitats realitzades al llarg de 2016, l'execució del pressupost corresponent a aquest exercici i la proposta d'activitats que es desenvoluparan el 2017.

Durant l'any 2016, la CDPDAUV ha realitzat una activitat d’acord amb les seues finalitats fundacionals, especialment centrada en l'ajuda als esportistes, la formació i la divulgació. Un programa en què s'han inclòs activitats formatives, culturals i d'extensió universitària orientades al coneixement, la difusió, la incentivació i la cooperació educativa en el context de l'esport adaptat, així com a l'organització de conferències i jornades de divulgació tècnica i tecnològica.

A més, la Càtedra atorgarà ajudes a estudiants de la Universitat de València, amb la qual cosa confirma la seua aposta decidida per la promoció i el foment de l'esport en els seus vessants competitiu i recreatiu, l'eliminació de barreres i una millor compatibilitat entre els estudis i la pràctica esportiva.

Així mateix, els Premis CDPDAUV del curs 2015-2016 als millors treballs de final de màster i doctorat, que versaven sobre assumptes relacionats amb l'esport adaptat en qualsevol àrea de coneixement de la Universitat de València, van celebrar la seua segona edició. El primer premi va ser per a Ana María Ferri Caruana per la seua exposició de la tesi doctoral Determinación de los niveles de actividad física en parapléjicos usuarios de silla de ruedas.

En total, 456 persones han participat en les activitats de la CDPDAUV durant l'any 2016, tot un èxit de participació que els representants de la Càtedra esperen igualar o superar en aquest proper 2017.