L’Estat de benestar a debat a La Nau dins del cicle de ‘La societat valenciana en transformació’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 22 de febrer de 2019
 
Contraportada 'La sociedad valenciana en transformación'. Miguel Lorenzo.
Contraportada 'La sociedad valenciana en transformación'. Miguel Lorenzo.

El Centre Cultural La Nau va acollir dijous, 21 de febrer, el seminari 'Estat de Benestar: salut, serveis socials, educació, justícia' que va tenir lloc a l'Aula Magna a les 18:30 hores. El debat, que va analitzar la situació dels serveis socials valencians, el seu balanç deficitari i l'estat de salut de la població valenciana així com les polítiques contra la violència de gènere, s'emmarca dins el cicle de conferències de 'La societat valenciana en transformació ( 1975-2025).

El debat va comptar amb les intervencions de Lucía Martínez, treballadora social, llicenciada en Sociologia i doctora en Desenvolupament Local i Territori per la Universitat de València; Francesc Hernández, doctor en Filosofia, Ciències de l’Educació i Sociologia; María Eugenia González, llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i doctora en Sociologia per la Universitat de València, i Pedro Viguer, llicenciat en Dret i professor associat de Dret de la Universitat de València. Pedro García, doctor en Sociologia i coordinador del llibre moderarà el debat.

‘La societat valenciana en transformació (1975-2025)’ és un volum editat per Publicacions de la Universitat de València i la Institució Alfons El Magnànim que radiografia de forma exhaustiva l’evolució de la societat valenciana a través de l’aportació de mig centenar de docents d’universitats públiques valencianes de diferents disciplines: la Sociologia, l’Economia, la Geografia, l’Antropologia o la Ciència Política. 

El cicle de conferències continuarà el 26 febrer amb l’actual conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que abordarà el nou model econòmic valencià com a conclusió dels seminaris anteriors i el catedràtic Juan Romero serà el moderador. En març, el dia 4, Xavi Uceda, llicenciat en Sociologia i amb un màster en Cooperació Internacional; Capitolina Díaz, catedràtica de Sociologia de la Universitat de València i doctora en Sociologia per la Universitat de Londres, i María Such, política, advocada i politòloga espanyola, debatran sobre ‘Nou model social i igualtat de gènere’.

Finalment, el dilluns 8 d’abril, la jornada ‘València rica, València pobra’ tancarà el cicle amb Ximo Azagra i Francisco Goerlich, llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de València.