La comunitat universitària es concentra contra l’últim assassinat masclista

  • Gabinet de Premsa
  • 23 d’octubre de 2019
 
 		Imatge de la concentració de rebuig contra l'assassinat masclista d'Helena Veslos en Dénia
Imatge de la concentració de rebuig contra l'assassinat masclista d'Helena Veslos en Dénia

El Vicerectorat d’igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València ha convidat a la comunitat universitària a concentrar-se a les 12 hores d’aquest dimecres 23 d’octubre a les portes dels centres de la Universitat, per a unir-se als tres minuts de silenci convocats per la Generalitat Valenciana per a reflexionar sobre aquesta injustícia contra les dones que és estructural, social.

La comunitat universitària ha expressat, així, el seu condol a la família d’Helena Veslos i a la de totes les víctimes d’aquests actes de violència. També ha manifestat, una vegada més, el rebuig de la Universitat de València a la violència masclista, fent una crida a la unitat de tota la societat i al compromís unànime i l’eficàcia dels poders públics per a lluitar activament contra aquest feminicidi de profundes implicacions socials.

La matinada del dilluns al dimarts, Helena Veslos, de 44 anys, va ser assassinada per la seua exparella a Dénia, la Marina Alta. Quaranta-nou dones han sigut assassinades per la seua parella o exparella a Espanya entre l’1 de gener i el 22 d’octubre d’enguany, una xifra que supera a la de les 48 dones assassinades en tot el 2018. En menys de 72 hores han sigut assassinades Silvia Contreras, de 40 anys a La Zubia (Granada); Evelyn N., de 25 anys, a Vic (Barcelona) i Helena Veslos (44 anys) a Dénia.

 

 

 

Arxivat en: Igualtat