Concentracions en la Universitat per a rebutjar el darrer assassinat masclista

  • Gabinet de Premsa
  • 20 de febrer de 2020
 
Imatge de la concentració a les portes de Rectorat.
Imatge de la concentració a les portes de Rectorat.

Membres de la comunitat universitària es varen concentrar dimecres 19 de febrer a les portes dels centres per a rebutjar el darrer assassinat masclista, que s’ha registrat a Moraira. Des del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València s’havia convidat a concentrar-se a les 12 hores, per a sumar-se als 3 minuts de silenci convocats per la Generalitat.

Segons el vicerectorat, el motiu era “reflexionar sobre aquesta injustícia contra les dones que és estructural, social; i per això, hem de ser tots i totes companyes de lluita”. La comunitat universitària ha expressat, així, el seu condol a la família d’Alina (assassinada a Moraira aquesta setmana) i a la de totes les víctimes d’aquests actes de violència.

També s’ha manifestat, una vegada més, el rebuig de la Universitat de València a la violència masclista, i s’ha fet una crida a la unitat de tota la societat i l’eficàcia dels poders públics per lluitar activament contra aquest feminicidi de fondes implicacions socials, i que ens ha d’interpel·lar com a part de la societat.